Discover the finest spaces
Delen

Bouw begonnen van congrescentrum Innovatiekracht

Congrescentrum Veerkracht krijgt binnenkort een zusje. Op een groene landtong in het Hartelkanaal bij Spijkenisse verrijzen momenteel de contouren van conferentiecentrum Innovatiekracht. Het wordt een exacte kopie van de locatie in Klarenbeek. Het centrum voor innovatie- en duurzaamheidsontwikkeling opent binnenkort haar deuren voor zakelijke evenementen. Maandag 9 november plaatsten ondernemer Sam Verwaijen en wethouder Christel Mourik de spanten voor de dakconstructie.

“Innovatiekracht heeft een bijzonder ontwerp dat zowel qua vorm als materiaalgebruik toonbeeld is van innovatie.”

Ondernemer Sam Verwaijen, bekend van zijn conferentiecentra Het Glazen Huis en Veerkracht, is in het voorjaar begonnen met de herontwikkeling van de landtong aan de Plaatweg te Spijkenisse en de bouw van Innovatiekracht. De groene, centraal gelegen locatie wordt te midden van mooie tuinen, omringd door het water van het Hartelkanaal een ideale uitvalsbasis voor bedrijven die waarde hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en op zoek zijn naar inspiratie voor innovatie. “In Klarenbeek hebben wij regelmatig bedrijven uit de Randstad te gast. Het is ons een waar genoegen hen vanaf begin volgend jaar van dienst te kunnen zijn met een inspirerende voedingsbodem voor innovatie in eigen regio.”

Bijzonder ontwerp

Innovatiekracht heeft een bijzonder ontwerp dat zowel qua vorm als materiaalgebruik toonbeeld is van innovatie. Het gebouw verrijst uit een heuvel in het landschap. Het dak is volledig begroeid met grassen, mossen en planten. Dit geeft het pand een landelijke uitstraling maar zorgt ook voor een prettig klimaatbeheer en minder stookkosten. Het pand heeft op het noorden een vijftig meter brede glaswand, die zorgt voor voldoende licht en een fenomenaal uitzicht. Aan de linkerkant liggen de windmolens en het Botlekgebied, aan de rechterkant ligt de Oude Maas. Daarnaast zorgt de glazen gevel er ook voor dat er geen airconditioning nodig is. Het pand wordt verwarmd door een biomassa installatie waar al het eigen afval wordt omgezet in energie en regelt zijn eigen waterzuivering.

Het gebouw biedt straks plaats aan groepen van 75 tot 400 personen. Naast de grote zaal ‘Waterzicht’, vanwaar je uitkijkt over het Hartelkanaal, zijn er zes subzalen. Het gebouw wordt omringd door een eigen moestuin, pluktuin en vlindertuin. De bouw van het conferentiecentrum moet eind februari 2016 klaar zijn.

[Foto’s: Veerkracht]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.