Discover the finest spaces
Delen

Biosintrum is bijzonder duurzame en innovatieve vergaderlocatie

In het Friese Oosterwolde is onlangs een bijzonder duurzaam en multifunctioneel gebouw geopend: het Biosintrum. Hier krijgt een aantal ROC’s en Hogescholen les, kunnen bedrijven kantoren huren en daarnaast zijn er allerlei zalen in het congrescentrum te huur voor vergaderingen, feesten of andere soorten evenementen. De vloeren in het bijzondere gebouw zijn gemaakt van cacaoschillen, in de wanden zijn oude spijkerbroeken verwerkt en zo zijn er nog veel meer duurzame oplossingen op te noemen. 

Het Biosintrum noemt zichzelf ‘een van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa’. Dat merk je onder andere aan het gebruik van het duurzame Accoya-hout en andere natuurlijke materialen. Ook over de vorm van het gebouw van 1000 vierkante meter is op een duurzame manier nagedacht. Het pand heeft namelijk de vorm van een Y waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van het licht en de warmte van de zon. Verder zitten er allerlei systemen verstopt onder de vloer die ervoor zorgen dat er zo duurzaam mogelijk wordt geventileerd, verwarmd en geïsoleerd. En naast het Biosintrum ligt een groente- en kruidentuin die het restaurant in het gebouw deels bevoorraadt.

Biosintrum

In het Biosintrum is een congrescentrum gevestigd met vier vergaderzalen en een congreszaal. De vergaderzalen zijn bedoeld voor kleinere gezelschappen tot acht personen of om te gebruiken als break-out zaal tijdens een evenement. In de congreszaal kunnen zo’n 128 mensen zitten in theateropstelling. Wie in een wat meer informele setting wil vergaderen, kan terecht in het Atrium. Hier staan ronde tafels en banken waar zo’n 50 personen terecht kunnen.

Op de eerste verdieping van het pand zijn ook twee ruimtes af te huren. Zo is er het Laboratorium waar zo’n 24 mensen kunnen vergaderen of een training kunnen volgen en de Onderwijsruimte voor zo’n 30 personen. Het eigen restaurant van Biosintrum kan zorgen voor een lunch of snacks in de pauze. In overleg kunnen er ook borrels of bedrijfsfeesten georganiseerd worden in het Friese multifunctionele pand.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.