Discover the finest spaces
Delen

Binnenkort zweven boven Rotterdamse kade in skybox Maassilo

Twee glazen ruimten bovenop elkaar op de rand van de Maassilo waarin je, zittend in zwevende stoelen, uitkijkt over de skyline van Rotterdam. Dit idee bezorgde Bram van Grinsven vorige week de eerste prijs bij de ideeëncompetitie ‘Je kan het dak op!’ van evenementenlocatie Maassilo. De opdracht was een ‘skybox’ op de tiende verdieping van de Maassilo te ontwerpen én om met creatieve ideeën te komen voor de 6000 vierkante meter aan dakoppervlak op de silo. Grinsven’s ontwerp van de skybox gaf de doorslag.

De jury vond zijn skybox ontwerp, genaamd Elevator, zo goed bij de stijl van de Maassilo passen ‘waardoor zijn schets een foto lijkt van de huidige situatie’. Ook vonden ze het ontwerp realistisch, financieel haalbaar en op korte termijn uitvoerbaar. Maassilo zegt snel met Grinsven in gesprek te willen over de details en de uitvoering van het plan. 

Maassilo

In zijn plan Elevator zet Grinsven twee glazen ruimtes bovenop elkaar. De eerste box steekt iets uit vanaf het dak op de tiende verdieping. Doordat de vloer van glas is, lijk je veertig meter boven de kade te zweven. Dit zwevende effect wordt versterkt door tafels en hangende stoelen die met kabels aan het plafond zijn bevestigd boven de glazen vloer. Omdat deze box aansluit op de nieuwe zaal van de Now&Wow club kunnen mensen gemakkelijk genieten van het uitzicht onder het genot van een drankje.

Boven de grotere skybox, die zorgt voor een uitbreiding van de Now&Wow club, zweeft een kleinere box met twee verdiepingen. Omdat alle muren in deze ruimte van glas zijn, ontstaat er een 360 graden uitzicht over de stad. Deze ‘Loft’ zou verhuurd kunnen worden voor feesten of vergaderingen.
Zijn industriële ontwerp met veel glas en zwart staal baseerde Grinsven op de lifthuisjes en dakopbouwen die nu ook op de Maassilo zijn te vinden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.