Discover the finest spaces
Delen

Binnenkort meetings en events in historisch PTT auditorium

Het auditorium van het voormalige PTT-gebouw Neherlab in Leidschendam krijgt na vijftien jaar leegstand weer een nieuwe bestemming. Opleider Speakers Club opent hier in het voorjaar van 2022 haar nieuwe kantoor en stelt ook enkele ruimten beschikbaar voor meetings en events. Zo is er onder andere het historische auditorium zelf waar je een presentatie kunt geven of een intiem diner kunt organiseren op het podium. “Vroeger werden hier belangrijke telecomvondsten gepresenteerd, zoals de uitvinding van het 06 nummer. Straks wordt het auditorium eindelijk weer gebruikt waarvoor het is bedoeld”, aldus Mandy Schild van de Speakers Club.

Het heeft even geduurd voordat het Mandy lukte om het Neherlab Auditorium in handen te krijgen. “Ik woonde in het Neherpark en liep jarenlang langs het auditorium. Toen ik er een keer naar binnen liep, was ik op slag verliefd. Jaren later heb ik de vergunningen eindelijk voor elkaar en ben ik trotse eigenaar van dit Rijksmonument. Het is mijn missie om het auditorium in ere te herstellen en sprekend Nederland beter te maken op en vanuit deze plek”, vertelt ze. Haar bedrijf de Speakers Club heeft verschillende coaches die mensen opleiden tot professionele sprekers en presentatoren. Dat gebeurt onder andere vanuit het auditorium. Maar deze historische zaal kan ook gebruikt worden voor allerlei soorten events. Het pand wordt de komende maanden verbouwd en gaat naar verwachting rond maart of april 2022 open. 

Neherlab Auditorium

In het historische Neherlab Auditorium kunnen zo’n honderd mensen terecht voor bijvoorbeeld presentaties, lezingen of hybride events. Daarnaast kan het podium gebruikt worden voor een intiem diner tot twintig personen. De audio en video faciliteiten in het auditorium zijn onlangs compleet vernieuwd. Verder is er een workshopruimte die perfect is voor een break-out sessie of een wat kleinere bijeenkomst. In de foyer op de derde verdieping van het pand kunnen verder zo’n honderd mensen borrelen of dineren.

De Speakers Club werkt met verschillende cateraars samen waardoor ze gemakkelijk voor een lekkere lunch of diner kunnen zorgen tijdens je meeting of event. De Speakers Club is geen boekingsbureau, maar ze kunnen wel altijd één van hun sprekers aan je aanbevelen voor je event.

Het  Dr. Neherlaboratorium opende in 1955 zijn deuren. Het was het allereerste PTT-gebouw dat niet door de Rijksbouwmeester maar door een particuliere architect, Samuel van Embden, werd ontworpen. Het laboratorium is vernoemd naar dr. Lambertus Neher, die directeur-generaal der PTT was. In 2007 verkocht KPN het pand aan projectontwikkelaar Sequoia die er onder andere een appartementencomplex van maakte. Het auditorium in het gebouw bleef echter jarenlang leegstaan. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.