Discover the finest spaces
Delen

Bijzondere Koningsdaglocatie: Koningsdag vanuit studio Conference Center High Tech Campus

Het Koningsdagbezoek van de Koninklijke familie gebeurt dit jaar anders dan anders. In plaats van de traditionele rondleiding die dit jaar gepland was in Eindhoven, zullen de Koning, Koningin en de drie prinsessen dit jaar een bezoek brengen aan de studio in Conference Centre High Tech Campus, waar ze een speciaal programma gepresenteerd krijgen. De uitzending is te volgen via NPO1, maar er is ook van 10.30 tot 13.30 uur een speciale backstage livestream te zien via deze website.

De gemeente Eindhoven laat weten dat sommige programmaonderdelen doorgang kunnen vinden in vrijwel oorspronkelijke vorm, terwijl andere zijn aangepast zodat ze passen binnen de studiosetting. Wat er momenteel bekend is over het programma (uit stukken van de gemeente Eindhoven):

“We beginnen met een karavaan van verschillende voertuigen die samen verleden, heden en toekomst van de sterke en innovatieve automotive-sector in onze regio verbeelden. Van pientere pookje tot solar-auto. Binnen zullen gesprekken zijn met designers, gaan we op innovatieve wijze een maaltijd bereiden, blikken we terug op bijzondere manieren van ontmoeting in coronatijd en staan we stil bij hoe Eindhoven in 100 jaar de stad is geworden zoals die nu is. En ondanks de studio-setting die we ons nu hebben opgelegd, wordt er ook nog wat gedaan! Van Urban sports tot E-sports en ASML laat met een techniekproject voor kinderen iets grappigs zien met een stofzuiger…”

Sioux combineert muziek, dans en drones

“Op verschillende momenten in de programmering nemen we de ruimte voor contact met inwoners van Eindhoven, op een speciale digitale wijze! De uitzending besluit met twee heel bijzondere technologische hoogstandjes, mogelijk gemaakt dankzij het sterke partnerschap dat bestaat binnen Brainport Eindhoven. Zo laat Koninklijke Philips in een technologische installatie zien, hoe in de toekomt de wereld van de arts en van de ingenieur steeds meer in elkaar overlopen. Daarna verzorgt Sioux met verschillende technologieën een kunstzinnige show, waarbij mens en machine samensmelten.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.