Discover the finest spaces
Delen

Bijzondere glazen hotelkamer in nieuw Van der Valk-hotel Tiel

Van der Valk hotel Tiel krijgt er een wel heel bijzondere hotelkamer bij. Een glazen hotelkamer, naar ontwerp van Jasper Spigt van domainarchitecture. Spigts ontwerp kwam als winnaar uit de bus bij een speciale ontwerpwedstrijd.

Komende zomer wordt de zestien verdiepingen hoge nieuwbouw van het Van der Valk-hotel afgerond. Samen met Van der Valk wil AGC Glass, producent van vlakglas voor gevels en interieur, in dit gebouw een glazen hotelkamer realiseren. Jonge architecten, interieurarchitecten, designers en andere ontwerpers werden uitgenodigd hiervoor een ontwerp te maken.

Veelzijdigheid van glas

De opdracht in de ontwerpwedstrijd was om de veelzijdigheid van glas als materiaal te tonen. In het oordeel van de jury is Spigt hier met zijn ontwerp uitstekend in geslaagd. Tot verrassing van de jury weet Spigt door de inzet van glas zelfs de typologie van de hotelkamer te vernieuwen.

Gevouwen glas

In zijn ontwerp ‘Through the Looking Glass’ heeft architect Jasper Spigt een enkele glazen wand door de beschikbare ruimte gevouwen. Door dezelfde wand op zijn route uit te voeren in steeds ander glas – doorzichtig, mat, energieopwekkend, spiegeld, met verlichting of kunst erin – is deze in staat steeds een andere functie te vervullen. Op de ene plek scheidt een mat glazen wand de zitruimte van de badkamer, even verder vouwt de wand zich met ‘sterrenhemel’ rond het bed. En weer verderop schiet de wand voorzien van geïntegreerde PV-cellen door de gevel om een serre te vormen.

De glazen hotelkamer moet in de bestaande bouw gerealiseerd worden. Het is de ambitie van AGC en Van der Valk om de glazen hotelkamer in het vierde kwartaal van 2015 al in gebruik te nemen.

Door dezelfde wand op zijn route uit te voeren in steeds ander glas – doorzichtig, mat, energieopwekkend, spiegeld, met verlichting of kunst erin – is deze in staat steeds een andere functie te vervullen.”

Nieuwe hoteltoren

De huidige vestiging van Van der Valk in Tiel wordt momenteel naar ontwerp van Hooper Architects uitgebreid met een hoteltoren van ruim 56,5 meter hoog. Op de bovenste etage van deze toren zal een Skybar worden gerealiseerd. In de uitbreiding komen 119 extra gastenkamers, een vergaderaccommodatie met veertien zalen en drie restaurants.

In het bestaande gebouw zal een vitaliteitshotel gebouwd worden met een zwembad, fitnesszalen en diverse specialisaties waarbij gezond zijn, gezond worden en gezond blijven het motto is. Dit zal plaatsvinden in de tweede helft van 2015. Op de begane grond, aan de oostzijde, bevindt zich de nieuwe hoofdentree, de receptie, een koffiebar, twee grote congreszalen die ruimte bieden aan 1000 personen en een casino.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.