Discover the finest spaces
Delen

Bezoekersrecord voor Art Rotterdam in de Van Nellefabriek

De kunstbeurs Art Rotterdam is zeer succesvol afgesloten. De vijftiende editie van de kunstbeurs, die plaatsvond van donderdag 6 tot en met zondag 9 februari trok ruim 21.500 bezoekers, een stijging van 35% ten opzichte van 2013. Honderdveertien galeries presenteerden zich op de nieuwe locatie; de Van Nellefabriek. Opvallend deze editie was het grote aantal buitenlandse deelnemers aan de beurs. 50% van de galeries was niet uit Nederland afkomstig. Naast galeries uit onder andere België, Groot Brittannië, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk waren er debutanten uit Japan, Denemarken, Hongarije, Griekenland en Egypte aanwezig.

Succesvolle verkopen
Galerie MISAKO & ROSEN uit Tokyo verkocht al op de openingsavond alle schilderijen in de solopresentatie van Hisachika Takahashi, waaronder een schilderij aan het Dallas Museum of Art, waar het in een tentoonstelling te zien zal zijn die eind februari opent. Ook verkocht Galerie MISAKO & ROSEN het videowerk van de jonge kunstenaar Yuki Okumura dat te zien was op Art Rotterdam Projections aan de belangrijkste Franse verzamelaar voor videokunst. Kant uit Kopenhagen verkocht vijf grote sculpturen en muurobjecten aan belangrijke collecties in Nederland, België en Italië.

Beursdirecteur Fons Hof is zeer tevreden over het verloop van de beurs. “De Van Nellefabriek zit in het DNA van iedere kunstliefhebber en heeft als een katalysator gewerkt op internationale verzamelaars. Iedereen wilde de Van Nellefabriek in het echt zien.” 

 

ANDAZ Hotel koopt wederom videowerken op Art Rotterdam Projections
De tweede editie van Art Rotterdam Projections, de interactieve videosectie van de beurs, is zeer goed verlopen. Op Projections heeft het vijfsterren Andaz Hotel  een video van de Finse kunstenaar Erkka Nissinen aangekocht bij galerie Ellen de Bruijne en geschonken in gezamenlijk eigendom aan het Stedelijk Museum Amsterdam en De Hallen Haarlem. Tevens heeft het een werk van de Amerikaanse kunstenares Mary Reid Kelley verworven die in het hotel zal worden getoond.

Pop-up shows en kunstenaarspresentaties
In en rond de Van Nellefabriek waren diverse pop-up shows en kunstenaarspresentaties te zien. Het Mondriaan Fonds toonde in een spectaculaire hal van de Van Nellefabriek jong talent in de tentoonstelling Prospects & Concepts. Te zien was het werk van 92 beeldend kunstenaars die in 2012 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière. We Like Art toonde op het Van Nelleterrein in de monumentale theefabriek een verkooptentoonstelling met werk van kunstenaars voor onder de € 1.500,- Maar liefst 132 werken kregen een nieuwe gelukkige eigenaar.

Art Rotterdam Week
Art Rotterdam is onderdeel van de Art Rotterdam Week die zich kenmerkt met een uitgebreid aanbod aan kunst- en designbeurzen, kunstgerelateerde evenementen, feestjes en tentoonstellingen. Van 5 t/m 9 februari 2014 was Rotterdam een bruisend feest van cultuur en hedendaagse kunst. Overvolle oldtimer pendelbussen verbonden de Van Nellefabriek met de Witte de Withstraat, Kop van Zuid en Katendrecht.

Art Rotterdam 2015
Art Rotterdam & Art Rotterdam Projections vinden in 2015 wederom plaats in de Van Nellefabriek, begin februari.

Fotocredits: Rogier Bos

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.