Discover the finest spaces
Delen

Het beste historische stadshotel in Europa staat in… Amsterdam!

Maar één steekt er volgens internationale hotelgasten met kop en schouders bovenuit: het Amsterdamse Hampshire Hotel American. Daarom beloonde Historic Hotels of Europe het Hampshire Hotel American met een award voor Best Historic City Hotel. De sfeer, de prachtige art nouveau details en de centrale ligging werden door stemmers als redenen genoemd.

Genomineerd
Een hotel waar de rijke geschiedenis bijna tastbaar is” en “een prachtig art nouveau hotel op een geweldige locatie”, dat zijn enkele redenen die hotelgasten noemden bij het stemmen voor dit Hampshire Hotel in Amsterdam, in de volksmond beter bekend als Hotel American. Historic Hotels of Europe vroeg gasten van de aangesloten hotels in Europa door middel van enquêtes en social media te stemmen op hun favoriete logementen. Hampshire Hotel American werd door de gasten genomineerd in de categorieën Best Historic City Hotel en Best Historic Hotel With ‘A Story To Tell’. Het bekende gebouw won uiteindelijk de award voor Best City Hotel, vanwege de authentieke sfeer, de prachtige art nouveau details en de service, gecombineerd met een ideale ligging.

Historie beloond
De organisatie Historic Hotels of Europe wil wereldwijd de aandacht vestigen op de mooiste historische hotels van Europa. Deze hotels vertegenwoordigen de cultuur, tradities, geschiedenis, architectuur en het nalatenschap van hun eigen land. Ieder Historic Hotel heeft een eigen opvallende stijl en biedt gasten een service die afwijkt van de moderne hotelketens in Europa. Eens per jaar reikt de organisatie awards uit aan de meest bijzondere historische hotels in verschillende categorieën, zoals Best Historic Hotels of Europe Castle Award en Historic Hotel Best Restaurant Award.

Algemene informatie
Met ruim tachtig hotels is Hampshire één van de grootste hotelondernemingen van de Benelux. De portefeuille van de hotelonderneming omvat hotels in Nederland, België en westelijk Duitsland in de categorieën drie, vier en vijf sterren. De hotels zijn gesitueerd op uiteenlopende locaties, van centraal gelegen stadshotels tot hotels die midden in de natuur liggen. Onder de hotels die tot Hampshire Hospitality behoren is een aantal bijna iconische hotels te noemen, zoals het statige Hotel American en The Manor Hotel in Amsterdam, het Designhotel in Maastricht en het 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.