Discover the finest spaces
Delen

Bescheiden pilot transformeert de Overkant tot open werkplaats

Gesteund door partners uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid, is het Amsterdam Maker Festival een initiatief van Science Center NEMO,  IFabrica, De Overkant en SVP Sfeerbeheer.

Ambachtslieden van de 21e eeuw
Het Amsterdam Maker Festival is een grote open werkplaats waar de ambachtslieden van de 21ste eeuw aan elkaar en het publiek laten zien welke oplossingen zij hebben bedacht voor de wereld waarin we nu leven. Amsterdam Maker Festival gaat over het plezier en het nut van het maken in vier hoofdthema’s: Techniek, Eten, Kunst & Mode.

Zelf doen en maken
Het festival heeft een hoog ‘zelf doen en maken’-gehalte; er zijn workshops, demonstraties, proeverijen, werkende installaties en spannende projecten om aan deel te nemen. Het Amsterdam Maker Festival is bedoeld voor ondernemers scholieren en studenten uit de maakindustrie, maar ook voor het brede publiek. Voor jongere kinderen zijn er speciale werkplekken ingericht.

Bescheiden editie
Deze eerste pilot editie is nog bescheiden in omvang en vooral bedoeld om makers, bedrijven en instellingen te betrekken bij dit initiatief. Het Amsterdam Maker Festival wil uitgroeien tot een groter, jaarlijks evenement in Amsterdam-Noord. De eerste echte editie zal plaatsvinden in juni 2014.

 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.