Discover the finest spaces
Delen

Een tikkeltje alternatief & rauw. Dat is Berlijn in een notendop.

Berlijn: waar geschiedenis op elke straathoek te zien is en waar kunstenaars en andere creatieve geesten zich verzamelen. Een stad met een rauw randje, iets dat zeker terug te zien is in een heleboel locaties die Berlijn te bieden heeft.

01. Hüttenpalast 

Dit is een typisch voorbeeld van “glamping”; kamperen zonder de lastige zaken die daarbij komen kijken: geen moddervoeten, tekort aan toiletpapier of vervelend zoemende muggen, maar gewoon een caravan in een hotel, met ook alle luxe van een hotel. In het café bestaat bovendien de mogelijkheid om uw evenement te organiseren (tien tot veertig personen). Elders in het hotel kunt u terecht met tot wel honderd mensen! Een bijzondere stek in Berlijn.

 

02. Berghain 

Berlijn staat bekend om haar indrukwekkende uitgaansleven. Een van Berlijn’s meest bekende en ‘rauwe’ clubs is Berghain. Op één lijn met de oude functie van het gebouw (het was een elektriciteitsgebouw), wordt nu nog dagelijks energie opgewekt door middel van dansende en springende mensen. De techno-traditie waar Berlijn zo groot om is geworden wordt hier op glorieuze wijze in stand gehouden.

Foto credit: http://www.flickr.com/photos/30995767@N03/3654912713/in/photostream/  Georgios Krit Haridis.

03. Badeschiff 

Berlijn staat naast haar geweldige uitgaansleven ook bekend om de grote hoeveelheid spa’s, badhuizen en zwembaden. Een pareltje in deze categorie is de Badeschiff in de veelzijdige Berlin Arena. In de zomer biedt dit zwembad prachtige uitzichten over de rivier de Spree, waarin het zwembad tevens gebouwd is. Badeschiff is sinds 2004 de plek waar hippe ‘Berliners’ elkaar treffen voor een ontspannende duik in het zwembad en een biertje. In de winter wordt de Badeschiff omgetoverd tot een luxe sauna, nog steeds inclusief prachtig panoramisch uitzicht over alles wat de bruisende stad te bieden heeft.

04. Fernsehturm

Deze toeristische trekpleister blijkt ook een prima evenementenlocatie te zijn. Met 360 graden uitzicht over bruisend Berlijn kan het niet anders dan dat u geweldige zakelijke inzichten opdoet.

05. Cookies Cream

Dit restaurant (en in de late uurtjes is het een club) is een typisch voorbeeld van het rauwe en onaangeroerde dat Berlijn te bieden heeft. Als u voor de de betonnen muur met de ingang staat, denkt u dat u aan het verkeerde adres bent. Niks is minder waar, want Cookies Cream is een bijzonder en goed betaalbaar restaurant met zeer goede service en een onvervalste Berlijnse ‘underground’ sfeer.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.