Discover the finest spaces
Delen

Beleef de wereld van radio en tv

Na het succes van vorig jaar, toen ruim 6.000 bezoekers uit heel Nederland naar Hilversum afreisden, organiseert het Media Park in het weekend van 24 en 25 augustus haar zesde editie van de Open Studio Dagen. Dit weekend krijgen geïnteresseerden de unieke kans om te zien waar alle tv-programma’s bedacht en gemaakt worden. Onder andere Beeld en Geluid, RTL en MAX doen vol enthousiasme mee.

Programma Open Studio Dagen
De start van de Open Studio Dagen is bij het kleurige gebouw van Beeld en Geluid. Hier ontvangt de bezoeker het programmaboekje en zijn diverse attracties in het Atrium te bezoeken. Voor kinderen  is er een spannende speurtocht waar prijzen mee te winnen zijn. Speciaal in dit weekend is een route te volgen achter de schermen van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en een blik te werpen in de archieven. Zelf radio maken kan bij CRUSH Radio, dat het hele weekend live uitzendt.

Showmogelijkheden en rekwisieten
De route leidt vervolgens naar de studio´s in het Studiocentrum, waar in de grote studio decors van bekende programma’s staan, zoals Zomergasten en Life For You. Bezoekers kunnen zelf als kandidaat meedoen aan een show, waar professionals laten zien hoe een televisieprogramma gemaakt wordt. Via de grote showstudio 24, waar misschien nog wel het decor van The Voice staat, loopt de bezoeker naar de immense decorhal. Hier worden de meeste decors van Nederland ontworpen en gebouwd. In de catacomben staan honderdduizenden rekwisieten.  Op de hele route wordt de bezoeker geïnformeerd over het productieproces van radio en televisie en verrast door de vele show mogelijkheden van RTL in Studio 21. Uiteraard wordt er in dit weekend ook veel televisie gemaakt in de studio´s en in het land. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan er zelfs eens kijkje genomen worden in een televisie regiewagen.

Kernthema’s Hilversum
Cultuur van Hilversum verzorgt in de studiogang van het studiocentrum een attractieve route die de Mediastad Hilversum in de spotlight zet. De vier toeristische kernthema’s van Hilversum worden uitgelicht: natuur & groen, architectuur & cultuur, winkelen & horeca en natuurlijk media. Studio 23 is het domein van Omroep MAX, waar bezoekers hun geheugen kunnen testen en kunnen zien hoe hier dagelijks televisie- & radioprogramma’s van MAX bedacht en gemaakt worden.

Organisatie
De Open Studio Dagen worden georganiseerd door Hilversum Events en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hilversum. De Open Studio Dagen steunt tevens KiKa. Bezoekers kunnen op de foto op de rode loper en een handtekening regelen van één of meerdere BN-ers, om zo geld in te zamelen voor KiKa.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.