Discover the finest spaces
Delen

Bazelmans AVR reist als techniekpartner van Volvo Ocean Race de wereld over

Het gaat Bazelmans AVR voor de wind. Voor de aankomende editie van de Volvo Ocean Race verzorgt het Nederlandse bedrijf de techniek, licht en geluid in de Race Villages van het event. De driejaarlijkse zeilwedstrijd om de wereld is op 4 oktober van start gegaan in Alicante en gaat daarna samen met Bazelmans AVR de wereld rond.

Techniek is beleving
“Op elke stop-over van de Volvo Ocean Race wordt een complete Race Village gebouwd waar deelnemers en sponsoren zich kunnen profileren”, vertelt Wiljan Bazelmans, directeur van Bazelmans AVR. “Na een selectieronde zijn wij aangesteld om de techniek van het event te verzorgen. Dat loopt uiteen van uitgelichte informatiezuilen tot het compleet faciliteren van de ‘Dome’, waar we een levensechte beleving van het dagelijkse reilen en zeilen op een Volvo Ocean Race boot creëren.”

“Zodra de boten hun zeilen hijsen, blijven wij achter op locatie om alle apparatuur te demonteren.”

 

Teamwork hoog in het vaandel
De Volvo Ocean Race wordt gezien als één van de zwaarste zeilwedstrijden voor teams. Ook voor de twee Bazelmans AVR medewerkers die met het evenement meereizen is teamwork heel belangrijk. “Twee van onze technici zijn 9 maanden van huis om overal op locatie de techniek te verzorgen”, aldus Wiljan Bazelmans. “Zodra de boten hun zeilen hijsen, blijven wij achter op locatie om samen met lokale ondersteuning alle apparatuur te demonteren. Daarna stappen ze in het vliegtuig en vliegen de zeilers achterna naar de volgende haven. Daar begint de opbouw van het promodorp van voren af aan.”

Complexe uitdaging
Stroomfaciliteiten en radiofrequenties zijn overal ter wereld anders. De keuze voor de juiste apparatuur was daarom een complexe en nauwkeurige aangelegenheid. “We hebben flinke investeringen voor onze verhuurvloot gedaan en 80% van de te gebruiken apparatuur nieuw aangeschaft. Opdrachtgevers plukken daar straks, na de finish van de Volvo Ocean Race op juni 2015, ook de vruchten van.”

[Foto’s: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.