Discover the finest spaces
Delen

B.Amsterdam opent nieuw flexwerkconcept Bridges by B. boven de A4 bij Schiphol

Start-up hub B.Amsterdam heeft op 12 mei een nieuw flexwerkconcept geopend. Bridges by B, het eerste pay-per-minute flexwerkconcept in Nederland, zit gevestigd in het La Place brugrestaurant boven de A4 bij Schiphol. Het restaurant is onderdeel van horecagroep Vermaat, met wie B.Amsterdam samenwerkt. Bridges by B. heeft ruimte voor meetings, presentaties, trainingen en als part-time kantoor waar je tussen afspraken door een paar uur kan werken. 

Grotendeels hetzelfde als B.Amsterdam, maar dan op kleinere schaal. Dat is hoe Robin Slijkhuis van de start-up de nieuwe locatie beschrijft. “Bridges by B. biedt twee ruimten voor maximaal zes personen, één ruimte voor maximaal acht personen, twee ruimten voor maximaal 56 personen en één grote flexwerk space,” vertelt hij. “Het geheel is ook te huren voor maximaal 120 personen. De ruimten kunnen worden gebruikt voor meetings, presentaties, trainingen en als part-time kantoor.”

Bridges by B.

B.Amsterdam is verdeeld over drie gebouwen, waar Bridges by B. nu aan toegevoegd is. Sinds 2014 biedt B. flexwerkplekken, kantoren, eventzalen en sport aan in de Riekerpolder, een innovatief district in Amsterdam West. Het gaat daarbij niet zozeer om de verhuur van ruimten, maar meer om het bouwen van een community en het stimuleren van ontmoetingen en groei.

“Al jaren merken wij verschillende verschuivingen in de markt van werkplekken,” merkt CEO Tessa Bakker van B. op. “Flexwerkplekken zijn tegenwoordig niet alleen meer voor freelancers, maar worden ook gebruikt door medewerkers van middelgrote tot grote bedrijven. Zij werken deels op het hoofdkantoor en bijvoorbeeld een dag thuis. Maar innovatie en creativiteit worden vooral gestimuleerd in een andere omgeving. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een flexwerkplek buiten hun vertrouwde omgeving.”

Met horecapartner Vermaat wisselde B.Amsterdam van gedachte over dit veranderende landschap. Een horecalocatie kan volgens hen op meerdere manieren ingezet worden. “Er wordt steeds meer gewerkt in eettentjes en bijvoorbeeld hotellobby’s,” legt Robin uit. Beide partijen zagen een mooie kans om hierop in te spelen bij de La Place locatie in het brugrestaurant boven de A4. B. heeft deze plek ingericht als pay-per-minute flexwerkplek en La Place is daarbij verantwoordelijk voor de hospitality.

“De komst van Bridges is niet alleen een uitbreiding, maar vooral een stap vooruit,” legt Tessa uit. “Kantoren worden kleiner, maar de opties om overal te werken des te groter. Werken en samenkomen is niet meer gelimiteerd tot hoofdkantoren, maar kan nu overal plaatsvinden. Zolang de werkplekken en sfeer maar goed zijn. De (eerste) locatie van Bridges is uniek. Je werkt boven de drukste snelweg van Nederland en je ziet de vliegtuigen opstijgen en landen. Daarmee is de locatie ook ideaal als je tussen afspraken door een paar uur rustig wil werken. Als deze locatie een succes is, willen we Bridges snel landelijk uitrollen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.