Discover the finest spaces
Delen

Awardshow MTV in 2016 naar Ahoy Rotterdam

Ahoy Rotterdam wordt in 2016 de locatie van de MTV European Music Awards (EMA). Dat maakte organisator MTV zondag bekend, voorafgaand aan de editie van 2015 in Milaan.

De MTV EMA geldt als een van de grootste muziekshows ter wereld. De awardshow wordt uitgezonden in 115 landen en bereikt zo’n 130 miljoen huishoudens. Rotterdam heeft actief gelobbyd om het evenement voor een tweede keer naar de stad te halen. Ahoy, Rotterdam Festivals, Rotterdam Partners en de gemeente hebben hiervoor nauw samen gewerkt.

Waanzinnig spektakel
Het prestigieuze evenement zal weer in het Sportpaleis van Ahoy plaatsvinden, net als 18 jaar geleden. Peter van der Veer, directeur van Ahoy Rotterdam: “Ahoy is zeer verheugd met de terugkeer van de MTV EMA naar Rotterdam. In 1997 hebben wij dit prachtige muziekevenement al eens mogen huisvesten. In 2016 op dezelfde plaats, maar in een compleet gerenoveerd en uitgebreid Sportpaleis van Ahoy. Er zal alles uit de kast gehaald worden om een waanzinnig spektakel neer te zetten waarmee één van de meest memorabele MTV EMA’s uit de geschiedenis van MTV een feit wordt. Wij kijken er enorm naar uit!”

[Foto: Getty Images | MTV]

De MTV EMA uitreiking in Rotterdam krijgt een mooie plaats in de evenementenkalender van 2016. Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals: “De haven, moderne architectuur, sport- cultuur- en kunstevenementen op een internationaal niveau en een ruim aanbod voor een jong en divers publiek. Dat is Rotterdam, een van de beste festivalsteden ter wereld (volgens IFEA,  International Festivals & Events Association).Wij zijn zeer blij de MTV EMA in onze stad te mogen hosten en zullen ervoor zorgen dat dit een onvergetelijke ervaring wordt voor de artiesten, bezoekers en de bewoners van de stad.”

Ron Voskuilen, directeur Rotterdam Partners: “MTV geldt wereldwijd als een van de sterkste merken onder jongeren en muziekliefhebbers. De komst van de MTV EMA naar Rotterdam is van grote impact op de internationale profilering van de stad. Tijdens en rondom de show in 2016 zal Rotterdam gelden als dé plek voor deze doelgroepen. Beelden van de stad zullen de hele wereld over gaat. Dat is van onschatbare waarde voor de marketing van de stad.”

Ahoy

Ahoy start begin 2016 aan de renovatie van de Beurs- en Evenementenhallen, aan de westzijde van de accommodatie. Na deze eerste fase, die eind 2017 gereed is, wordt gestart met de bouw van een nieuw multifunctioneel complex naast de huidige accommodatie: een groot congrescentrum en een muziekhal. Deze zal volgens planning nog voor zomer 2019 haar deuren openen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.