Discover the finest spaces
Delen

Verlenging avondlockdown: meetings en events blijven mogelijk tot 17.00 uur, met CTB en anderhalve meter

[Duiding redactie 20 december:] Dit artikel is na de persconferentie op zaterdag 18 december niet meer aangepast. Toen werd bekend dat Nederland in volledige lockdown ging. Je leest hier een update.

Laatste update: 15 december 2021

Eind november zijn er een aantal nieuwe maatregelen ingegaan voor onder andere meetings en events. Deze maatregelen zijn na de persconferentie in december verlengd tot en met 14 januari. Evenementen – zowel binnen als buiten – blijven mogelijk tot 17.00 uur, met een coronatoegangsbewijs (CTB), vaste zitplaats, anderhalve meter afstand en mondkapjes bij verplaatsing.

Om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames terug te dringen stelde de Rijksoverheid in november een aantal nieuwe maatregelen in voor onder andere meetings en events. Deze zijn op 14 december door de Rijksoverheid verlengd.

Dit zijn de praktische zaken voor evenementen tijdens de avondlockdown op een rij:

Voor alle meetings en events – zowel binnen als buiten – geldt:

  • Evenementen duren tot maximaal 17.00 uur.
  • Coronatoegangsbewijs wordt gecontroleerd in combinatie met een identificatiebewijs.
  • Het is verplicht om een registratie en gezondheidscheck te doen, waarbij je verplicht bent om (al dan niet gratis) te werken met kaartverkoop.
  • Een vaste zitplaats is verplicht, behalve bij doorstroomevenementen.
  • Het is verplicht om anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Dat geldt voor alle soorten zakelijke evenementen, dus ook op doorstroomlocaties zoals beurzen.
  • Er geldt een maximaal bezoekersaantal van 1.250 personen per zaal, behalve bij doorstroomevenementen, waarbij rekening wordt gehouden met anderhalve meter afstand. Dit komt neer op 1/3e van de reguliere capaciteit.

Meerdaagse evenementen en doorstroomevenementen

De organisator van meerdaagse evenementen met overnachting moet ervoor zorgen dat het CTB en identiteitsbewijs elke 24 uur wordt gecontroleerd.

Op doorstroomevenementen zoals beurzen, is het houden van anderhalve meter afstand en het dragen van een mondkapje verplicht. Er geldt een capaciteit van 1 persoon per 5m2.

Deze maatregelen zijn ingegaan op zondag 28 november om 05.00 uur. Ze gelden in ieder geval tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

[Duiding redactie:] Na meetings of events is het altijd om een optie om take-out catering mee te geven. Een borrel zit er komende paar weken even niet in, maar op deze manier krijgt elke bezoeker toch een beetje het borrelgevoel!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.