Discover the finest spaces
Delen

And the list goes on… Aantal Weense hotelbedden blijft toenemen

Het aantal bedden in de hoofdstad blijft toenemen: van 55.400 in mei 2012 naar rond de 50.400 in mei dit jaar. In de buurt van de Weense Staatoper opent in oktober The Guesthouse Vienna, een boetiek hotel met 39 kamers. In iedere kamer een espressomachine, wijnkoeler en een Bang & Olufsen tv. Het ligt op 100 meter van de Kärtner Strasse, een van dé winkelstraten in Wenen en voor de inrichting tekende de Britse designer Sir Terence Conran.

Viersterrenhotel in het hoogste gebouw van de stad
Aan de linker oever van de Donau opent de Spaanse hotelgroep Sol Meliá eind 2013 het viersterren hotel Meliá Vienna met 253 kamers en suites. Het hotel wordt gebouwd tussen de vierde en 15e verdieping in een 58 verdiepingen  tellend DC Tower van Dominique Perrault – het hoogste gebouw van Wenen. Op de bovenste verdieping verrijst een rooftop bar en restaurant. Verder werd het driesterren hotel 25hours Hotel Wien uitgebreid naar nu in totaal 372 bedden, opende in juli het 4-sterren boetiek hotel Best Western Premier Harmonie Vienna met 66 bedden en het luxe Palais Hansen Kempinski Vienna met 304 bedden in een historisch pand aan de Ringstrasse.

Foto: The Guesthouse Vienna

In iedere kamer een espressomachine, wijnkoeler en een Bang & Olufsen tv.

 

Low-budget design hotel
In het vroege voorjaar van 2014 staat de opening van het eerste Park Hyatt hotel in Oostenrijk gepland met 143 kamers in een historisch pand in de binnenstad waar ook het luxe warenhuis Goldenes Quartier zit. Het low-budget design hotel Motel One opent twee nieuwe vestigingen: het Motel One Staatsoper met 400 kamers en het Motel One Prater met 359 kamers. Verder in de planning: een Motel One bij het centraal station met 530 kamers.

Foto: Meliá Vienna

Foto: Park Hyatt Hotel. Fotocredit: SIGNA

Foto: Motel One. Fotocredit: Immovate Gruppe

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.