Discover the finest spaces
Delen

Amsterdamse hotels domineren lijst ‘Beste hotels van Nederland’

De lijst van 25 beste hotels van Nederland worden gedomineerd door Amsterdamse hotels. Maar liefst dertien hotels in de lijst zijn gevestigd in de hoofdstad. Met het Ambassade Hotel op twee en een ‘bronzen’ plek voor De l’Europe Amsterdam, zijn ook alle drie de podiumplekken toebedeeld aan Amsterdamse hotels. De ‘Travelers’ Choice Award’ wordt in de hotelbranche als de meest waardevolle onderscheiding beschouwd. De awards worden toegekend op basis van de ruim 125 miljoen recensies op ‘s werelds populairste reiswebsite: Tripadvisor. We stellen graag de top tien aan u voor.

01. The Toren, Amsterdam
Waar in andere Europese hoofdsteden elk jaar een ander hotel de nummer één positie weet te behalen, is het The Toren gelukt om drie jaar lang de steeds hogere verwachtingen te overtreffen en tot deze unieke prestatie te komen. The Toren werd in 2013 ook al onderscheiden met een Travelers’ Choice Award van Tripadvisor, een World Luxury Award, en in 2012 met de Best City Boutique Hotel Award.

Hotel The Toren is gevestigd in een monumentaal grachtenpand aan de Keizersgracht. Het hotel beschikt over 38 kamers welke uiteenlopen van comfortabele standaard kamers naar zeer luxe 6- sterren suites. De boetieksfeer in het hotel staat centraal en resulteert in prachtige details in elk van de 38 kamers. Tevens is er een ontbijtlounge, een rooklounge en een stijlvolle bar. Zakelijke gasten kunnen in overleg gebruik maken van de vergaderruimte.

This is why you don’t stay at a chain hotel. The Toren was chic without the pretense, centrally located, comfortable and elegant. The service was impeccable. – The Toren Hotel (nr 1).

02. Ambassade Hotel, Amsterdam
Dit unieke hotel in het hart van Amsterdam biedt vanuit bijna alle 58 kamers -van deluxe kamers tot suites, elk met een unieke sfeer-  een exclusief uitzicht op de grachten.

03. De L’Europe, Amsterdam
De l’Europe Amsterdam werd in 1896 gebouwd en heeft zijn eigen aanmeerplaats, een bekroonde brasserie en 24-uurs roomservice. U kunt er langs de gracht in de open lucht dineren. Het hotel beschikt tevens over een fitnessruimte.

The decor is modern and bold. Perfectly located, central to all the places you want to be. Excellent breakfast options and above all, the best waterside terrace in the city. – De l’Europa Amsterdam (nr 3)

04. Prinsenhof Hotel, Groningen
Het eerste hotel in de lijst die zich buiten Amsterdam bevindt, is het Groningse Prinsenhof Hotel. Het Prinsenhof is gevestigd in een 15e- eeuws gebouw en biedt individueel ingerichte kamers met gratis WiFi. U vindt er onder andere de Prinsentuin en een binnenplaats in renaissance-stijl met een rozen- en kruidentuin.

05. Banks Mansion, Amsterdam
Banks Mansion ligt aan de beroemde Herengracht en heeft een art-decodesign met originele elementen. Het beschikt over elegante kamers met een uniek allinclusive concept, dat u een thuis weg van huis biedt.

06. Kasteel Engelenburg, Brummen
Het viersterrenhotel Relais & Chateaux Kasteel Engelenburg ligt op de mooie Veluwe. Het is gevestigd in een prachtig, historisch gebouw en biedt een rustige omgeving en uitstekende accommodaties en diensten.

07. Hotel Merici, Sittard
Hotel Merici is gevestigd in een voormalig klooster in het centrum van Sittard. Het biedt moderne kamers met een lcd-tv en luxe bedden.

08. Crowne Plaza Amsterdam South
Crowne Plaza South ligt in de zakenwijk van Amsterdam-Zuid, vlak bij de snelweg A10 en op vijf minuten lopen van station Amsterdam Zuid. Het biedt moderne design kamers, fitnessfaciliteiten en een eigen bar met een groot buitenterras.

Great location, great Service and Dutch hospitality – Crowne Plaza Amsterdam South (nr. 8)

09. Sofitel Legend The Grand, Amsterdam
Dit vijfsterrenhotel in hartje Amsterdam biedt luxe kamers en faciliteiten op slechts vijf minuten van de Dam. Het heeft een restaurant van topkwaliteit en een spa met een binnenzwembad.

10. Het Arresthuis, Roermond
Het Arresthuis ligt in een voormalig detentiecentrum in het historische centrum van Roermond. Het biedt luxe kamers met gratis WiFi en een flatscreen-tv. Tot de voorzieningen behoren onder meer een sauna en een fitnessruimte.

Tripadvisor
Tripadvisor maakte per land, continent en wereldwijd de 25 best beoordeelde hotels bekend. Deze kregen de Traveller’s Choice Award toegewezen. Wereldwijd is Grand Hotel Kronenhof in het Zwitserse Pontresina de grote winnaar.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.