Discover the finest spaces
Delen

Amsterdam zakt op ranglijst congressteden

Amsterdam blijft zakken op de ranglijst van congressteden wereldwijd. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Union of International Associations (UIA). City Marketing bureau Amsterdam Marketing meent dat de stad meer zal moeten investeren in promotie om niet achter te blijven bij concurrerende steden als Londen.

Was een top tien notitie vorig jaar nog binnen bereik van de hoofdstad (plek 11), dit jaar zakt Amsterdam vijf plekken tot de zestiende positie. De stad is ingehaald door steden als Dubai en Londen. De daling op de lijst wijt Amsterdam Marketing aan het achterblijven van het budget voor promotie. Veel steden zetten de laatste jaren extra middelen in ten behoeve van de actieve promotie van hun stad en de congresfaciliteiten.

Centraal Station Amsterdam

Lucratieve markt

De markt voor congressen en bijeenkomsten (MICE) toont zich zeer lucratief, waardoor steeds meer steden zich intensief inzetten om congressen aan te trekken. Niet alleen buitenlandse concurrenten zetten miljoenen in voor congresbewerking, maar Den Haag investeert tegenwoordig fors in deze markt. In Amsterdam staat de extra bijdrage van de stad voor het aantrekken van congressen juist ter discussie.

De congresmarkt waarin verschillende locaties, hotels, vervoersorganisaties en Amsterdam Marketing samen actief opereren is belangrijk voor de stad. “Congresbezoekers blijven vaak langer dan de duur van een congres in de stad en besteden bijna twee keer zoveel als een toeristische bezoeker”, vertelt Frans van der Avert, directeur Amsterdam Marketing. “In 2015 besteedden congresgangers 2,3 miljard en dat levert de stad ruim 55.000 banen op, een goede reden om nu en in de toekomst flink te investeren in deze markt.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.