Discover the finest spaces
Delen

Amsterdam RAI viert Duurzaamheidslustrum

 

Met de presentatie van haar vijfde duurzaamheidsverslag op donderdag 20 juni 2013, viert Amsterdam RAI haar eerste duurzaamheidslustrum. Tijdens haar eerste lustrum heeft de Amsterdam RAI een enorme ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van duurzaamheid. Successen werden gevierd, internationale prijzen en keurmerken behaald, knelpunten werden duidelijk en de RAI leerde dat breed draagvlak binnen de organisatie een absolute voorwaarde voor succes is. In 2008 kreeg maatschappelijk verantwoord ondernemen een prominente plek in de organisatie en inmiddels is één van haar kernwaarden aangescherpt tot ‘RAI behaalt duurzaam resultaat’. Het RAI-complex is in 2012 bijna helemaal voorzien van energiezuinige verlichting en het duurzaamheidsbeleid van Amsterdam RAI is in 2012 bekroond door twee gerenommeerde brancheorganisaties met internationale awards. Dit en meer is te lezen in het duurzaamheidsverslag 2012.

Amsterdam RAI luistert
Thema van dit duurzaamheidsverslag is ‘RAI luistert’. Op basis van de zeven pijlers die Amsterdam RAI hanteert (energie en klimaat, mobiliteit, water, afval, medewerkers, ketenverantwoordelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid) heeft een dialoog plaatsgevonden met diverse stakeholders van Amsterdam RAI. Door te luisteren naar haar klanten, partners, leveranciers en omgeving, wil Amsterdam RAI zicht houden op de onderwerpen die voor haar stakeholders het meest van belang zijn.

Ambitie
In het duurzaamheidverslag wordt ook nadrukkelijk vooruit gekeken. Hans Bakker, algemeen directeur bij Amsterdam RAI geeft aan: “Amsterdam RAI gaat verder op de ingeslagen weg. We zijn ervan overtuigd dat een goed MVO-beleid waarde toevoegt en bijdraagt aan het (commerciële) succes van organisaties”.  De RAI heeft de ambitie om in de congres- en evenementenindustrie de komende vijf jaar (2013 – 2017) één van de zichtbare koplopers in Europa te zijn op het gebied van duurzaamheid. Dat is een ambitieuze doelstelling in een wereld en branche waar de aandacht voor duurzaamheid explosief groeit.

 

 

 

 

“De veelheid aan initiatieven binnen de RAI en met name de inzet en motivatie van de eigen medewerkers om duurzame resultaten te behalen, sterkt ons in de gedachte dat Amsterdam RAI – ook de komende jaren- een onderscheidende rol in de beurs- en congresindustrie kan spelen”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Awards
Gerenommeerde brancheorganisaties als UFI (Global Association of the Exhibition Industry) en HSMAI (Hospitality Sales & Marketing Association International) hebben het duurzaamheidsbeleid van Amsterdam RAI in 2012 bekroond met internationale awards. Deze awards bevestigen dat Amsterdam RAI het ingezette MVO-beleid en haar MVO-doelstellingen goed heeft verankerd in de organisatie en de operationele processen.

Over Amsterdam RAI
Het samenbrengen van mensen, zowel fysiek als virtueel, verlegt grenzen… het inspireert! Amsterdam RAI zet zich daarom al sinds 1893 in om verschillende werelden, mensen en markten bij elkaar te brengen. In binnen- en buitenland.

 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.