Discover the finest spaces
Delen

Amsterdam groeide in 2014 als congresstad

Amsterdam groeit als congresstad. In 2014 vonden in de hoofdstad 820 congressen plaats, 71 meer dan in het jaar daar voor. Dat blijkt uit onderzoek van Amsterdam Marketing.

Amsterdam heeft meerdere populaire congreslocaties, waarvan Amsterdam RAI de grootste is. Ook andere locaties hebben ingespeeld op de ontwikkeling van de congresmarkt door vergaderlocaties te renoveren, zoals de Beurs van Berlage en de Amsterdam ArenA. Ook richten locaties als het Westergasterrein zich meer op congressen en zijn er nieuwe locaties bijgekomen. De ontwikkeling van congreslocaties zorgt voor een stimulans voor hotels in de nabije omgeving, wat weer een positief effect heeft op de spreiding van congresbezoekers door Amsterdam.

“Ook andere locaties hebben ingespeeld op de ontwikkeling van de congresmarkt door vergaderlocaties te renoveren, zoals de Beurs van Berlage en de Amsterdam ArenA.”

Corporate vs. non-corporate

In Amsterdam wordt een onderscheid gemaakt tussen corporate en non-corporate congressen, georganiseerd door verenigingen, associaties en overheden. Van het totaal aantal deelnemers in 2014 bezocht 40,3% corporate congressen en 59,7% non-corporate congressen. De corporate congressen duurden gemiddeld 3,8 dagen en de non-corporate congressen duurden gemiddeld 3,3 dagen. Hoewel 23,2% van de congressen non-corporate zijn, zijn deze verantwoordelijk voor 58,5% van het aantal deelnemers. Het totaal aantal deelnemers nam wel iets af – in 2014 telden corporate congressen gemiddeld 170 deelnemers per congres, ten opzichte van 167 in 2013; non-corporate congressen telden in 2014 gemiddeld 565 deelnemers per congres, ten opzichte van 777 in 2013.

Redelijke kamerprijs

Amsterdam Marketing maakte de cijfers bekend bij de presentatie van het label I amsterdam Approved, een samenwerking tussen hoteliers, Amsterdam RAI en Amsterdam Marketing. Dit label staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid van hotels. Voor stadsbrede congressen  reserveren deelnemende hotels maximaal 65% van hun kameraanbod voor een redelijke kamerprijs. Amsterdam is de eerste stad ter wereld die een dergelijk label hanteert. Met deze samenwerking werken alle partijen aan het verscherpen van de concurrentiepositie van Amsterdam als congresstad.

[Foto: Amsterdam RAI]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.