Discover the finest spaces
Delen

Leidse dag voor eventplanners in het teken van Amerika

Op vrijdag 3 juni organiseert het Leiden Convention Bureau een ’inspiratiedag’ voor meetingplanners met als thema ‘Amerika’. De Leidse Pilgrim Fathers worden namelijk gezien als medestichters van Amerika bijna 400 jaar geleden. Tijdens het evenement zal Kirsten Verdel, voormalig campagnemedewerker van Obama een lezing en is er een brainstormsessie gebaseerd op Amerikaanse wervingstechnieken voor evenementen. Naast de lezingen en workshops worden kunnen deelnemers inspiratie opdoen op het gebied van Leidse toplocaties.

De inspiratie dag gaat van start in onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum Naturalis. Behalve een museum en onderzoekscentrum biedt Natural ook ruimtes voor congressen, vergaderingen en recepties. De zalen van het Pesthuis zijn geschikt voor bijeenkomsten tot 200 personen. Deze kunnen gecombineerd worden met een rondleiding of workshop in het museum. De binnenplaats van het Pesthuis is geschikt als feestlocatie voor maximaal 400 personen. Het Auditorium is een statige congreszaal voor 40 tot 175 personen met een audiovisuele cabine. De zaal heeft een hoog plafond en ramen die eventueel verduisterd kunnen worden. Het aangrenzende Restaurant leent zich uitstekend voor ontvangsten. De Regentenkamer biedt plaats aan maximaal 25 personen. Vanuit deze salon werd in de 17e-eeuw het Pesthuis bestuurd. De wanden en overgordijnen zijn afgewerkt met het wollen laken waar Leiden in de Gouden Eeuw zo beroemd om was. Voor bijzondere evenementen biedt Naturalis de mogelijkheid om het museum, of delen ervan, buiten openingstijd te bezoeken. Het totale museum biedt plaats aan maximaal 2000 personen. De LiveScience-zaal in het museum is geschikt voor een borrel tot 150 personen.

Naturalis. Auditorium

Keynote spreker is Kirsten Verdel, enige buitenlander in het campagneteam van Barack Obama zal in een van de prachtige zalen van de Stadsgehoorzaal haar persoonlijke verhaal vertellen. Dit monumentale pand in de Leidse binnenstad werd in de 19e eeuw gebouwd als concertzaal in neorenaissance-stijl. Inmiddels dient het pand ook een prachtige congres- of feestlocatie. Voor grote en kleine evenementen en congressen zijn er verschillende multifunctionele ruimtes, geschikt voor 5 tot 2.000 gasten. Onder één dak bevinden zich de 19e-eeuwse Grote Zaal (838 stoelen), de moderne Aalmarktzaal (349 stoelen), de klassieke Breezaal (250 stoelen) en diverse foyers en ruimtes die apart of gecombineerd gebruikt kunnen worden. De Stadsgehoorzaal bevindt zich aan het water (achterzijde), middenin het centrum van Leiden, op ongeveer 10 minuten lopen van Centraal Station Leiden. Een uniek parkeersysteem met gratis pendelbusjes brengt bezoekers vanaf parkeerlocatie Haagweg in enkele minuten voor de deur.

Stadsgehoorzaal gevel_breestraat_vrij

Bevrijd van zekerheid, 35ste symposium met gast-spreker Minister President Mark Rutte, georganiseerd door de Veerstichting

Ander onderdeel van het programma is de brainstorm waarin Erik Peeker, van Aaaaha! The Actor Factory, aan de slag gaat met de deelnemers. In kleine groepjes wisselt iedereen praktijkgerichte tips uit: wat kun je van Obama’s verkiezingsstrategie leren voor de manier waarop je deelnemers werft voor je evenement? De brainstorm zal plaatsvinden in de imposante Pieterskerk, al bijna 900 jaar hét ijkpunt van Leiden. De twee sleutels van Petrus zijn het symbool van Leiden en ontsluiten symbolisch de hemelpoort en die van de wereld. Deze symboliek komt terug in het gebruik van de Pieterskerk. Een transformatie van katholieke kerk naar hervormde kerk en nu een multifunctionele ontmoetingsplek in een rijksmonument van bijzondere cultuurhistorische waarde. De Pieterskerk is geschikt voor iedere denkbare bijeenkomst: concerten, congressen, culturele manifestaties, diners, feesten, ontvangsten, presentaties, symposia, beurzen, tentoonstellingen, vergaderingen of recepties. Van een vergadering voor 6 personen in de Kerkmeesterskamer, tot een luxe diner voor 500 gasten in het schip van de Pieterskerk of een verjaardagsfeest tot 70 personen in het Pieterskerkcafé. Met een groot gezelschap vergaderen in het koor van de Pieterskerk Leiden, een workshop in de bibliotheek, met een klein gezelschap overleggen in de monumentale 17e-eeuwse stijl kamer of een brainstormsessie in de intieme sfeer van Villa Rameau, waar bovendien overnacht kan worden. Er zijn diverse vergaderarrangementen.

 

ECC2016_MG_2371-bewerkt

Tussendoor staat er een sportief intermezzo op het programma in het nieuwe Event & Convention Center van Holiday Inn Leiden. Het ECC is de grootste locatie van Leiden voor feesten en internationale, meerdaagse congressen tot 2500 personen. Het zit onder 1 dak met het viersterrenhotel Holiday Inn Leiden en biedt daardoor naast 2.700 m² aan ruimte ook nog eens 14 vergaderzalen, 200 comfortabele hotelkamers, een bar, een restaurant en een ruim aanbod aan mogelijkheden voor sport en ontspanning aan.    

 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.