Discover the finest spaces
Delen

Ambachtelijke charcuterie en events in Spingaren Amsterdam

This post is also available in: English (Engels)

Amsterdam is een nieuwe horeca hotspot rijker die in het teken staat van eerlijk en ambachtelijk eten. Na eerst haar charcuterie op de markt te hebben verkocht, heeft Spingaren nu een eigen restaurant en proeflokaal aan de Herengracht in Amsterdam. In deze gloednieuwe locatie krijgt het charcuterie assortiment een eigen podium. Bezoekers kunnen hier genieten van onder andere proeverijen en diners. Daarnaast is Restaurant & Proeflokaal Spingaren ook open voor zakelijke events als groepsdiners en productpresentaties.

“In 2016 ontstond bij ons het idee om zelf charcuterie te gaan maken”, vertelt Jorien Eliëns, een van eigenaren van Spingaren. “We merkten dat er op charcuterie-gebied weinig op ambachtelijke wijze werd gemaakt. Daarom besloten wij om ons hierin te gaan verdiepen. Met onze horeca-achtergrond, begonnen we met vergelijken, testen en experimenteren. Maanden lang hebben we onze producten getest en begin 2017 was daar ons eerste product: Spingaren pastrami! Daarna ging het hard.. We lanceerden daarna ook verschillende vlees-, vis- en groente-charcuterie. Alles wordt gemaakt in eigen keuken. De volgende stap was een eigen locatie vinden waar onze Spingaren producten geproefd en gekocht konden worden. We vonden het perfecte pand aan de Herengracht in Amsterdam en Restaurant & Proeflokaal Spingaren was geboren. Hier kunnen wij onze passie voor het maken van charcuterie delen met onze andere passie, de horeca.”

Charcuterie Spingaren

Het interieur van Restaurant & Proeflokaal Spingaren heeft een industrieel-Scandinavische uitstraling. Het maakt de locatie toegankelijk en geeft het een prettige hippe, lichte uitstraling. Op zakelijk gebied biedt de locatie mogelijkheden als groeps- diner en lunch, vergaderingen, borrels en productpresentaties, of een kookworkshop. Ook leuk: de locatie is beschikbaar voor jouw pop-up restaurant for a day.

In het restaurant en de ruimtes voor meetings kun je genieten van charcuterie gerechten op een plank. Denk hierbij aan droge worst, kimchi, boerenvarkenspaté, pickles en vegetarische worst. De gast stelt de plank zelf samen en kan deze vergezellen van een bijpassende wijn, bier of cocktail. Naast charcuterie staan op de menukaart smaakvolle, pure vleeshouwersgerechten, verse vis en opvallen veel verrassende groentegerechten.

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.