Discover the finest spaces
Delen

Amaze: ontsnap even aan de werkelijkheid en laat je meevoeren door state of art showtechniek

Toen de wereld op slot ging en muziekevenementen even on hold gingen, besloot een groep mensen deze kans aan te grijpen. Met dertig jaar ervaring in de scene heeft ID&T hard gewerkt om een vernieuwende en uitdagende immersive experience neer te zetten in een industrieel pand in de Elementenstraat in Amsterdam. Bij Amaze Amsterdam stap je even uit de normale wereld en worden al je zintuigen geprikkeld. Ook de zakelijke markt mag in haar handjes knijpen met zo’n locatie, want dineren is hier haast een spirituele ervaring.

Bruno Hartmann, event manager bij Amaze, vertelt over hoe de rustige coronaperiode ervoor heeft gezorgd dat Amaze is ontstaan. “Het idee van een audiovisuele experience vol showtechniek speelt al enkele jaren bij ID&T.” Het Nederlandse entertainment- en mediabedrijf organiseert sinds 1992 bekende evenementen zoals Thunderdome en Mysteryland. Bruno vervolgt: “Opeens was er de rust om de opgedane 30 jaar ervaring in licht, geluid en lasertechnieken in één uur entertainment te verwerken. Het resultaat is een verbluffend staaltje state of the art showtechniek.”

Amaze laat zich niet makkelijk uitleggen. Tijdens de nieuwe immersive experience lopen bezoekers door zeven verschillende kamers met moderne showtechnieken. Flitsen van stroboscopen, lasers en rookmachines geven je een idee van totale desoriëntatie. Iets wat veel mensen aantrekt. Elke ruimte is zo geprogrammeerd om alle zintuigen van de bezoekers te prikkelen. Alle zintuigen, dus naast licht en geluid, speelt ook geur een rol. “Het is enorm intens en spectaculair,” vertelt Bruno. “Je moet het echt ervaren om te begrijpen wat het met je doet.”

Zakelijke opties Amaze Amsterdam

Voor de zakelijke markt heeft ID&T ook rustigere versies ontwikkeld waarin gasten wel amazed worden, maar waar het er een stuk rustiger aan toe gaat dan bij het reguliere publiek. “We hebben nu een aantal events mogen draaien waarbij gasten bijvoorbeeld wel gebruik maken van de spectaculaire tunnel als entree van Amaze,” vertelt Bruno. “Daarna slaan ze een deel over om met maximaal 400 man plaats te nemen aan een grote tafel in onze grote zaal van 600 m2 vol led schermen.”

Amaze heeft een totale oppervlakte van 3.000 m2 en is volledig voorzien van echte state of the art showtechniek. “Gasten zullen verbijsterd en totaal verrast weer buiten staan,” zegt Bruno. “De elementenstraat heeft voor ID&T een speciale betekenis. Het pand wordt al zo’n 25 jaar gebruikt voor grote feesten en de founders van het bedrijf hebben er dus in hun tienerjaren de nodige tijd doorgebracht. Juist op deze – voor vele legendarische – plek zoiets bijzonders als Amaze creëren maakt het extra mooi.” De locatie is pas vijf weken geopend, maar heeft al een aantal events mogen draaien. “We hebben laatst de Programmatic Award Show en het sales event van Adyen mogen hosten’ zegt Bruno. “Er staat verder nog veel meer op de planning voor de komende maanden!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.