Discover the finest spaces
Delen

Aloft Hotel Utrecht opent in 2020 in Leidsche Rijn

Utrecht krijgt er de komende jaren een heleboel hotels bij. Eerder werd de bouw aangekondigd van hotels als het Amrâth Jaarbeurshotel, Inntel Hotel Utrecht Centre, Crowne Plaza en Hampton by Hilton. De nieuwste van de reeks aangekondigde hotels is Aloft Hotel Utrecht, dat wordt gebouwd in Leidsche Rijn Centrum.

Aloft by Mariott is het jonge, experimentele hotelmerk van Starwoord Hotels & Resorts, dat in 2016 werd overgenomen door Mariott. De hotels richten zich op de jongere reiziger en onderscheiden zich met modern design. Voor het ontwerp van het Utrechtse hotel werd OZ Architects ingeschakeld, dat een uiterst duurzaam hotel ontwierp in een gebouw met een tijdloze architectuur, vertelt Chris Zwiers, partner bij OZ Architects. “Aloft Hotel Utrecht maakt een belangrijke belofte voor de toekomst en geeft betekenis aan de locatie en haar omgeving. Het is vaak moeilijk om de Genius Loci, de geest van een plek, te ontdekken; Aloft Utrecht bewijst dat tijdloze architectuur geen stijl, maar een houding is. Ze weerspiegelt authenticiteit en creëert een levendige en zinvolle sfeer.”

Aloft Hotel Utrecht

Aloft Hotel Utrecht

Het Aloft hotel komt in het nieuwe stadscentrum In Leidsche Rijn, waar in 2025 ruim 100.000 mensen zullen wonen en 40.000 mensen zullen werken. Een aantrekkelijke plaats voor een hotel, vertelt Bas van Dam van ontwikkelaar Being Development. “We zijn erg trots dat Utrecht ons heeft gekozen om een hotel te realiseren in het hart van dit nieuwe stadcentrum. Het elegante ontwerp van OZ Architects in combinatie met het feit dat dit het hoogste gebouw aan het Brusselplein wordt, maakt Aloft Utrecht een beeldbepalend gebouw. We zijn verheugd om samen met Odyssey Hotel Group en Marriott International hier een energieke plek voor bezoekers en bewoners te maken en dragen hiermee bij aan de reeds hoge kwaliteit van Leidsche Rijn.”

Aloft Utrecht krijgt 224 kamers en moet het eerste hotel ter wereld worden met een ‘WELL’ keurmerk: een cerftificering voor gebouwen die zich niet alleen op duurzaamheid, maar ook op gezondheid en welzijn richt. Daarnaast zal het gebouw een LEED certificaat krijgen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.