Discover the finest spaces
Delen

Alles van eigen akker in Het Hof Bergen

Alles van eigen akker, dat is de doelstelling van meetinglocatie Het Hof in Bergen (NH). Een wit landhuis op een bosrijk landgoed, omringd door lappen vruchtbare aarde. Al veertig jaar verbouwt men er groenten, ook voor Hotel Blooming. Maar sinds de heropening van het landgoed als vergaderlocatie, zomer 2014, wordt het serieus aangepakt.

Geurige kruiden

Voor een vers maal hoeft chef-kok Roel Oostrum alleen de keukendeur uit te lopen en de tuin in. Meiknolletjes, eetbare viooltjes, aardperen, rabarber en aardbeien, de chef-kok heeft de ingrediënten letterlijk voor het plukken. De kas staat vol tomatenplanten en de kruidentuintjes geuren heerlijk.  “Het is vooral nu echt leuk, een paar maanden terug hebben we het hele veld omgespit en nu begint alles op te komen.”

“Een wit landhuis op een bosrijk landgoed, omringd door lappen vruchtbare aarde.”

Samenspel met de tuinman

De jonge baas van de keukenploeg loopt door de moestuin, af en toe bukkend om iets beter te bekijken. De aardbeien moeten nog wel even, constateert hij bij het bestuderen van de groene knopjes aan de plant. “Twee weken van tevoren hoor ik welke ingrediënten ik kan gebruiken. Soms zelfs op de dag zelf, als er met de opdrachtgever geen afspraak is gemaakt over het menu. Dan doe ik een rondje door de tuin, en bedenken we er een gerecht mee. Dat samenspel met de tuinman is heel leuk.”

Private dining

Vers eten staat bij Het Hof op een voetstuk. Zoveel mogelijk groenten verbouwen ze zelf. Sinds de komst van chef-kok Oostrum, maar ook door de samenwerking met Scorlewald sinds januari dit jaar is dat nog eens verstevigd. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bewerken de grond op het landgoed en stoppen daar veel liefde in. De tuin stond er nog nooit zo mooi bij.

Het Hof richt zich nu met name op private dining en lunches voor de zakelijke markt. In het landhuis zijn 9 ruimtes beschikbaar, stijlvol en modern ingericht door ontwerper Edward van Vliet, en geschikt voor groepen tot 180 personen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.