Discover the finest spaces
Delen

Alleen nog maar water uit de kraan? DeFabrique start innovatief en duurzaam project ‘Waterkracht’

Evenementenlocatie DeFabrique in Maarssen gaat alleen nog maar water uit de kraan serveren. Dit ter vervanging van bronwater. “De kracht van het Nederlandse kraanwater is dat het schoon, lekker en goed is”, aldus Sybren Ophof van DeFabrique.

Duurzaam
Ruim 18.000 liter bronwater werd er in 2013 gedronken. Dat water komt van ver. En dat terwijl het kraanwater in Nederland van dezelfde kwaliteit is. Ophof: “Het is duurzamer om water dichtbij huis te gebruiken. Daarom komt het water bij DeFabrique vanaf nu van Vitens, gewoon uit de kraan.”

Mobiele watertoren
“Om dit te verwezenlijken hebben we een mobiele watertoren gemaakt. Hier kunnen bezoekers hun flessen en bekertjes vullen met vers kraanwater”, vertelt Sybren Ophof trots. DeFabrique heeft speciaal daarvoor haar eigen flessen laten maken, die bezoekers zelf kunnen voltappen.

Het doel van de tap is het gebruik van bronwater in 2014 met 90% terug te dringen.

 

Waterkracht
In samenwerking met Vitens en Karvan Cevitam/Roosvicee kan dit project ‘Waterkracht’ verwezenlijkt worden. Sybren: “Door deze innovatie hopen we het gebruik van kraanwater te stimuleren bij onze bezoekers. Want kraanwater is net zo goed en lekker als bronwater. Zeker in Nederland.”

Bron: DeFabrique.nl

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.