Discover the finest spaces
Delen

Alleen in Antwerpen: de perfecte combinatie tussen speciaalbier, minimalisme en vergaderen

We zouden hier in kunnen gaan op de lange historische achtergrond van Antwerpen… op haar indrukwekkende havens, de vele patatzaken en de prachtige winkels. Maar het feit is: Antwerpen behoeft geen introductie. Haar historische binnenstad, skyline en minimalistische hotels spreken voor zichzelf. Kijk zelf maar!

01. Room National

Midden in de modewijk van Antwerpen, op loopafstand van alles dat leuk is in de Belgische stad, ligt Room National: een kleinschalig boetiekhotel. Minimalisme, Ikea en Apple gaan hand in hand in deze cleane, mooie studio’s. Zeer goede uitvalsbasis voor wat u dan ook komt doen in Antwerpen.

 room national_600x420_04_590

02. Het Huis Happaert

De geschiedenis van het Huis Happaert is er een van ridders en burgemeesters, professoren en kunstenaars. Het is een schitterende evenementenlocatie met authentieke uitstraling, maar moderne faciliteiten. Het Huis Happaert is een veelzijdige venue: vergader in de salonzaal, dineer in de feeërieke binnentuin, of doe alles daar tussenin.

03. Matelote Hotel Antwerpen

Het Matelote Hotel is een heerlijke plek om uit te rusten in Antwerpen. Elk van de negen kamers beschikt over ruimtelijke plafonds, opengewerkte houten delen en Artemide lampen. Het personeel staat altijd klaar om u wegwijs te maken in de stad.

04. Zuiderterras

De indrukwekkende glazen architectuur achter het café/restaurant en meeting venue Zuiderterras is ontworpen door Bob van Reeth. Haar positie aan het water zorgt ervoor dat het gebouw wat weg heeft van een aangemeerd schip. De uitzichten vanuit de vergaderzaal zijn schitterend. In de zomer kunt u ook op het terras plaatsnemen en ouderwets kapiteintje spelen. Met een Belgisch biertje in de hand, uiteraard.

05. ‘t Fornuis

‘t Fornuis en bijbehorend chef Johan Segers zijn al jarenlang een begrip in Antwerpen – en ver daarbuiten. De kookstijl van Segers wordt het beste omschreven als minimalistisch, zuiver en klassiek. Er is geen menu: Segers functioneert als wandelende Wikipedia-pagina voor voedsel als het aankomt op wat er geserveerd wordt. Glas wijn erbij (selecteren doet u op de iPad) en u heeft gegarandeerd een meesterlijke avond.

Foto credits

  • Room National http://payload21.cargocollective.com/1/5/183291/2733364/room%20national_600x420_04_590.jpg
  • Het Huis Happaert: http://www.huishappaert.com/nl/media/photos/expo-jacqueline-devreux
  • Matelote Hotel Antwerpen http://www.hotel-matelote.be/Matelote-Hotel-Antwerp-Pictures.aspx
  • Zuiderterras http://www.zuiderterras.be/sites/all/themes/zuiderterras/images/restaurant/zuiderterras-restaurant3.jpg
  • Het Fornuis http://www.lekkerantwerpen.be/wp-content/uploads/2014/04/hetfornuis.jpg

 

 

 

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.