Discover the finest spaces
Delen

Rotterdam Ahoy onthult decor Songfestival

Menig Nederlander heeft 12 mei met dikgedrukte letters in zijn agenda gekrast. Laten we eerlijk zijn, we hadden het niet durven dromen, het Eurovisie Songfestival op Hollandse bodem! Rotterdam Ahoy maakt zich op voor een evenement dat de locatie en de stad in de schijnwerpers zet. Dit vraagt dan wel om dé perfecte schijnwerpers. Deze week werd het decor voor de grote show gepresenteerd.

Het decor van het liedjesfestijn moet natuurlijk wel indruk maken bij alle internationale kijkers, vorig jaar waren dat er maar liefst 186 miljoen. De winnaar van de decor-pitch die gehouden werd is Florian Wiede, ontwerper van Nederlandse bodem, en zijn ontwerp is ook geïnspireerd op Nederlandse bodem. Kijkend naar het podium word je herinnerd aan dat typische Hollandse vlakke landschap. De lucht gaat over in de zee, die op zijn beurt weer overgaat in het land.

Nederlandse trots

Ook het vloerplan is een verwijzing naar het typerende Hollandse landschap. Ditmaal naar de kanalen en bruggen die Nederland verbinden. De loopbrug die vanuit het podium het publiek intrekt zorgt ervoor dat het de artiesten dichter bij het publiek komen te staan. Een streven dat weer aansluit bij het thema: ’Open Up’. Je wordt uitgenodigd je open te stellen voor de ander, voor meningen, elkaars verhalen en natuurlijk voor elkaars muziek.

Hoe dichter we bij het evenement van het jaar komen, hoe meer inzicht we krijgen in hoe zowel het Eurovisie Songfestival als Ahoy invulling gaat geven aan deze show.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.