Discover the finest spaces
Delen

Ahoy legt eigen mobiel netwerk aan voor ultiem bereik tijdens events

In Rotterdam Ahoy wordt op dit moment gewerkt aan het aanleggen van een eigen mobiel netwerk. Hiermee hoopt de evenementenlocatie dat bezoekers nooit meer hoeven te klagen dat ze geen bereik hebben tijdens een groot event. De aanleg van het netwerk is een samenwerking tussen KPN, Vodafone en T-Mobile en moet aan het einde van dit jaar af zijn. 

De meeste mensen kennen het wel: je wil een leuke foto delen op Instagram tijdens een beurs maar er is geen streepje te zien op je mobiele telefoon. Omdat zoveel mensen tegelijk op één plek van het mobiele netwerk gebruik willen maken, raakt dat overbelast en heeft niemand meer bereik. Het nieuwe indoor mobiele netwerk van Ahoy moet dit probleem verhelpen. “Een goede mobiele dekking is steeds belangrijker voor onze evenementen, zodat bezoekers hun ervaringen direct kunnen delen met vrienden en relaties. Denk aan het North Sea Jazz Festival, waar 27.000 bezoekers tegelijk binnen zijn”, zegt Jolanda Jansen, CEO van Rotterdam Ahoy. 

Rotterdam Ahoy

Om het nieuwe mobiele netwerk van Ahoy te realiseren zijn 120 antennes nodig om het mobiele signaal van alle mobiele providers door te geven. KPN, Vodafone en T-Mobile beheren samen namelijk alle mobiele netwerken in ons land. Om al die antennes aan te sturen wordt verder maar liefst 11 kilometer kabel gebruikt.

Tijdens het North Sea Jazz Festival, dat 12 tot 14 juli plaatsvond in Ahoy, tekenden de drie providers een overeenkomst met de evenementenlocatie. Deze deal is de komende vijftien jaar geldig.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.