Discover the finest spaces
Delen

Ahoy is locatie Songfestival 2020

Rotterdam Ahoy is de locatie waar het Songfestival in 2020 gaat plaatsvinden. Dat werd vandaag bekend gemaakt in een officiële video van de bekende zangcompetitie. Op 12 en 14 mei zijn de halve finales in het bekende evenementencomplex en op zaterdag 16 mei is de grote finale. 

Ahoy moest het opnemen tegen congrescentrum MECC in Maastricht. Een spannende strijd omdat beide evenementenlocaties erg van elkaar verschillen en bovendien op totaal andere plekken in Nederland liggen. Zo heeft Ahoy 3725 vierkante meter oppervlakte (zonder de vaste tribunes mee te rekenen) en MECC maar liefst 10.225 vierkante meter (maar hier moeten de tribunes nog op). Aan de andere kant kun je bij Ahoy veel meer de hoogte in bouwen, namelijk tot 30 meter in tegenstelling tot de 17,88 meter van MECC. Uiteindelijk gaf de ervaring die Ahoy heeft met het organiseren van grote evenementen de doorslag. De benodigde faciliteiten zijn daar allemaal al aanwezig terwijl MECC nog helemaal geschikt gemaakt zou moeten worden voor de show.

Rotterdam Ahoy

In de video waarin bekend werd dat Rotterdam Ahoy de evenementenlocatie is waar het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvindt, komt Duncan Laurence aan het woord. Hij won dit jaar de bekende zangcompetitie. Hij benadrukte hoe Rotterdam een plek is waar iedereen welkom is en waar iedereen zichzelf kan zijn.

Een paar dagen voor de bekendmaking van de locatie van het Eurovisie Songfestival 2020 kwam er per ongeluk een evenementenpagina van Ahoy online op de officiële website van het Songfestival. Die werd vervolgens weer snel offline gehaald. Hierdoor ontstond er veel verwarring over welke locatie de bekende zangwedstrijd zou gaan hosten. Volgens het Songfestival was er voor beide locaties een pagina gemaakt zodat een van de twee meteen online zou kunnen na de bekendmaking. De pagina van Ahoy was per ongeluk al online gezet.

Organisatoren van de zangwedstrijd zijn de NPO, AVROTROS en de NOS. Dit jaar was Israël het hostland van het Eurovisie Songfestival. De competitie was toen te beleven in het Israel Trade Fairs & Convention Center. De laatste keer dat het Songfestival in Nederland werd georganiseerd was in 1980. Toen was het World Forum in Den Haag de plek waar het allemaal gebeurde.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.