Discover the finest spaces
Delen

Afkoelen in een zwembad tijdens je event? Het kan met The Buffalo

Nu de Nederlandse zomers steeds warmer worden, is het nog belangrijker om voor verkoeling te zorgen op je event. Een zwembad neerzetten bijvoorbeeld, voor een lekkere frisse duik. Nu was een zwembad plaatsen en vullen altijd wel een gedoe. Jorrit Janmaat ontwikkelde daarom The Buffalo, een zwembad met de stoere looks van een zeecontainer die binnen een dag geïnstalleerd kan worden. “Water erin, stekker erin. Klaar. Fill and chill zoals wij dat zeggen!”

The Buffalo ziet er wel iets anders uit dan een conventioneel zwembad. De bak is namelijk niet in de grond verzonken. Hierdoor ziet het zwembad eruit als een grote stalen container. Aan de zijkant zit echter een enorm raam waardoor je mensen kan zien zwemmen en duiken. Ook is er een jacuzzi gedeelte in het bad. Jorrit: “Onder de jacuzzi zit de technische ruimte. Hier vind je de filters, circulatiepompen, warmtepomp, LED verlichting en dergelijke. Alle techniek is daar te bedienen of met een app op je smartphone.”

The Buffalo

The Buffalo

Het verplaatsbare zwembad dankt zijn naam aan het stoere stalen uiterlijk. Maar het bad kan ook aangepast worden met bijvoorbeeld hout, steen of een andere coating. De baden zijn zowel te koop als te huur. “Voor een festival of ander soort evenement is het natuurlijk ideaal om een Buffalo te huren. Binnen één dag is het bad geplaatst en gevuld. Er is vaak geen vergunning voor nodig.”

Andere voordelen: er waait minder vuil en zand in het bad doordat de kuip niet verzonken is in de grond. Hierdoor hoeft het zwembad dus minder vaak gereinigd te worden door het ingebouwde systeem. Ook is zo’n hoog zwembad veiliger voor kinderen omdat ze er niet zomaar in kunnen vallen. Toch is het op verzoek wel mogelijk om het zwembad in de grond te laten plaatsen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.