Discover the finest spaces
Delen

AccorHotels koopt 155 luxe hotels

Het Franse hotelconcern AccorHotels heeft haar portfolio aan luxehotels flink verstevigd. Het concern betaalde het bedrag van 2,6 miljard euro voor een meerderheidsbelang in het Canadese FRHI Holdings, eigenaar hotels Fairmont, Raffles en Swissôtel.

Met het portfolio eigent Accor zich fameuze hotels toe als The Savoy in Londen, The Plaza Hotel in New York en Le Royal Monceau in Parijs. In Nederland vinden we van deze merken alleen een Swissôtel in Amsterdam.

[Foto’s: Plaza Hotel New York]

Zakelijke markt

AccorHotels wordt hiermee een van de grotere spelers in het luxere segment wereldwijd. Voor de hotelgroep betekent dat een flinke versteviging van haar positie op de zakelijke markt. Het aantal luxe accommodaties neemt met 155 hotels en resorts toe tot 500. Deze uitbreiding stelt Accor in staat haar luxe en chique merken te optimaliseren en tegemoet te komen aan de verwachtingen van een steeds veeleisender clientèle.

Accor bezit wereldwijd al 3800 hotels, met merken als Sofitel, Novotel, Mercure, M Gallery en Ibis. Raffles, Fairmont en Swissôtel voegen 155 hotels toe aan het uitgebreide portfolio, met gezamenlijk ruim 56.000 hotelkamers.

[Foto: Swissôtel Amsterdam]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.