Discover the finest spaces
Delen

75 event venues maken zich op voor ADE

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is hiermee het grootste internationale clubfestival ter wereld voor het hele spectrum aan elektronische (sub)genres. De grootste namen onder de DJ’s en kunstenaars ter wereld evenals een selectie van de beste aanstormende talenten, maken van 16 tot en met 20 oktober Amsterdam tot één van de beste en meest inspirerende ‘clubbing-cities’ ter wereld. Elk jaar trekt het ADE 200.000 festivalbezoekers, waaronder 40.000 toeristen. Naast de bekende, en minder bekende, clubs in Amsterdam, zal ook een groot scala aan evenementenlocaties een platform bieden voor dit grootste event, waaronder de Ziggo Dome, Pakhuis de Zwijger, Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Concertgebouw, de Gashouder en De Overkant. Zij bieden plaats aan het festival, de playground, de conferenties of nevenactiviteiten.

Creatieve hotspots met dance-gerelateerde activiteiten
De ADE Playground is een bijzonder, dance-gerelateerd platform voor promotionele activiteiten, interactieve presentaties, filmvoorstellingen, exclusieve shows, kunst, lekkernijen en verrassingen. Met als doel om de grootste ‘pop-up winkel ter wereld te worden, zijn twintig locaties bij de Playground betrokken. Bezoekers van het festival en de conferentie kunnen deelnemen aan een scala van speciale evenementen op diverse creatieve hotspots –zoals dakterassen, kledingwinkels of zelfs een zeecontainer- verspreid over de stad.

Dance met inhoud
Een kritisch dialoog en debatten op het gebied van elektronische muziek, vinden plaats tijdens het conferentie-programma.  De conferenties bestaan uit ‘ADE Pro’ in het Felix Meritis en het Dylan Hotel, het ‘Hard Dance Event (HDE)’ gericht op de hardere stijlen in de dance muziek, ‘ADE Next’ voor aspirant-producenten en muzikanten en ‘ADE University’ voor studenten die willen leren over de realiteit van het werken in de entertainmentindustrie. In de gloednieuwe locatie: de Chicago Social Club op het Leidseplein, vindt ‘ADE Tech’ plaats, een forum over ‘cutting-edge’ technologie. Daarnaast kan de bezoeker bij Pakhuis de Zwijger terecht voor speciale showcases met de beste audiovisuele vormgevers en live staging experts.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.