Discover the finest spaces
Delen

Tweeduizend blije gezichten bij Fieldlab hardloopwedstrijd op Vliegveld Twenthe

Tweeduizend blije en bezwete gezichten tijdens de hardloopwedstrijd op Vliegveld Twenthe afgelopen weekend. De evenementenlocatie was een van de gelukkigen om een fieldlab event te organiseren. Het was goed weer en de deuren van Hangar 11 waren geopend waar hardlopers terecht konden om zich om te kleden of een snack te halen. 

Langzamerhand wordt er steeds meer mogelijk en de Fieldlab testevenementen bewijzen dat we een stap in de goede richting zetten naar het einde van de Covid-19 maatregelen. Vliegveld Twenthe bood zondag het podium aan tweeduizend hardlopers. Marten Foppen, directeur van de evenementenlocatie, is ontzettend enthousiast. “Het was echt een kippenvelmoment. De lichten mochten weer aan, de bars waren weer open en we hadden een vol parkeerterrein.”

Sophie Schildkamp rende mee met de wedstrijd. “De locatie is heel erg tof. Je liep tussen allemaal oude hangars door. Het wende heel snel om geen afstand te hoeven houden en met zoveel mensen dicht bij elkaar te staan. Het was weer net als voor het nieuwe normaal. Heel gezellig!”

Iedereen werd volgens de richtlijnen van tevoren getest. Tijdens het evenement zelf daarentegen hoefde niemand zich aan de maatregelen te houden. “Zo mooi om weer een volle zaal te zien,” zegt Marten. “We zijn trots dat we op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan het weer openen van Nederland. We kunnen door!”

Fieldlab evenementen

Naast de hardloopwedstrijd op Vliegveld Twenthe bood ook het Zuiderstrandtheater in Den Haag het podium aan het Residentie Orkest. Zij gaven een concert waar 600 mensen schouder aan schouder zaten.

Ook maakte de KNVB bekend dat de laatste play-offs met publiek gespeeld mogen worden. Het gaat om het Europees voetbal en de promotie en degradatie wedstrijden. Bezoekers mogen met een toegangstest naar binnen en moeten zich wel aan de basismaatregelen houden.

Voor danceliefhebbers opent Shelter in Amsterdam Noord haar deuren. Op 29 mei verwelkomt de club 500 bezoekers bij een Fieldlabexperiment.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.