Discover the finest spaces
Delen

3 Tips voor jouw horecavabezoek

Horecava 2017 is begonnen: de grootste landelijke ontmoetingsplaats voor professionals in de foodservice industrie. Vier dagen lang staat de RAI Amsterdam bol van innovaties, nieuwe producten en beleving op ruim 50.000 vierkante meter. Wat mag je deze dagen echt niet missen? GreaterVenues nam een kijkje bij de opening en geeft 3 tips voor jouw Horecava bezoek!

Tip 1: Het Festivalplein (Hal 5)

Vorig jaar werd het segment Dranken voor het eerst gepresenteerd in een lichte festivalsetting. Op Horecava 2017 is het Festivalplein terug, en dit jaar nog groter dan voorheen. Op een plein met de sfeer van een foodfestival vormt een serie foodtrucks en bars een plek vol beleving en bijzondere smaakcombinaties. Op het Festivalplein laat de drankverstrekkende horeca zien hoe trends concreet om te zetten zijn in kansen voor de eigen onderneming. Met initiatieven op het gebied van menu-engineering, drankencombinaties en eventorganisatie.

Tip 2: No Waste Village (Hal 6)

De Horecava besteedt deze editie veel aandacht aan voedselverspilling en duurzaamheid. Het nieuwe onderdeel No Waste Village staat geheel in het teken van praktische oplossingen voor voedselverspilling. In dit paviljoen vind je slimme hoe je kunt besparen en geld kunt verdienen door waste aan te pakken. De initiatiefnemers willen hun kennis delen en zo bewustwording rond het thema voedselverspilling creëren. Bij No Waste Village is ook van alles te proeven en er zijn praktische oplossingen voor voedselverspilling te zien. Zoals circulaire oplossingen waarbij afval als grondstof wordt gebruikt voor nieuwe producten.

Tip 3: vzn de bron tot bord (Hal 7)

In dit nieuwe paviljoen draait het allemaal om lokale en duurzame producten uit de Nederlandse provincies. Toonaangevende chefs en streekleveranciers doen mee aan de promotie van deze streekproducten en laten met kookdemonstraties zien hoe bijzonder en veelzijdig deze zijn. Twee maal per dag is er een kooksessie van drie uur. De nadruk ligt op het ambacht: de aangeboden producten zijn op kleine schaal en op traditionele manier bereid. Onder andere Jonathan Zandbergen van Merlet, Matthijs Mulder van De Bloemenbeek, Tonny Berentsen en Sierk Buwalda van De Kromme Dissel en Gilbert Von Berg van Chateau Neercanne vertonen hier hun kookkunsten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.