Discover the finest spaces
Delen

2-sterren pop-up restaurant in Van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek biedt begin februari tijdelijk onderdak aan een pop-up tweesterren restaurant. Tijdens het evenement Art Rotterdam, van 5 tot 8 februari, kunnen bezoeker van het Schiegebouw op het fabrieksterrein terecht bij Restaurant Fred.

In het Schiegebouw op het terrein van de fabriek wordt tijdens de kunstbeurs een restaurant ingericht dat plaats biedt aan zo’n 80 gasten. Het experiment is een antwoord op de verdergaande internationalisering van dit event. De 15e editie van Art Rotterdam in 2014 bracht meer dan 21.000 bezoekers op de been en trok ruim 100 galeriehouders, waarvan meer dan de helft uit het buitenland, naar de Van Nelle Fabriek. Ook kunstliefhebbers hebben stevige culinaire wensen, en daar spelen Fred en zijn brigade graag op in.

 

 

“Het onderstreept dat een werelderfgoed geen ingeslapen iets is, maar dat daar ook gave en zeer eigentijdse dingen kunnen plaatsvinden, zoals een pop-up restaurant.”

 

 

De pop-up Fred biedt bezoekers een middagmenu van drie gangen, of een avondmenu van vier gangen. In kwaliteit moeten deze niet onderdoen een diner in het Restaurant Fred aan de Honingerdijk in Rotterdam. Fred Mustert: ”De grote uitdaging voor ons is om in een compleet andere omgeving toch een topprestatie te leveren. Normaal komen de gasten om zich een hele avond lang te laten verwennen met een menu van zeven of acht gangen. Het pop-up restaurant vereist een ander tempo, maar zonder dat we er gooi- en smijtwerk van gaan maken.”

Oog voor vormgeving
Mustert kijkt reikhalzend uit naar zijn tijdelijke werkplek, ook omdat hij zelf een kunstliefhebber is. Vooral de beeldende kunsten boeien hem. “Daar ligt een duidelijke parallel met ons vak. Ook wij zijn bezig met vormgeving, bij het dresseren van een bord bijvoorbeeld. En doorlopend zoeken we naar bijzondere vormen. Bijvoorbeeld omdat je een bepaald gerecht in de vorm van een kegeltje wilt opdienen. Daarvoor maken we hier in eigen huis speciale mallen. Wij zijn soms ook beeldhouwers, er liggen hier inmiddels meer dan veertig mallen.”

Het vaste restaurant neemt tijdens de beurs minder reserveringen aan, zodat Fred en een groot deel van zijn vaste bezetting zich volledig op het Art Rotterdam restaurant kunnen richten. Het restaurant van chef-kok Fred Mustert is een begrip in Rotterdam, en opende nog niet eerder een restaurant op een andere locatie.

Eigentijds erfgoed
De Van Nelle Fabriek is om meerdere redenen verheugd met de komst van het restaurant. Directeur Events Henk van Maanen: “Je wilt je bezoekers het beste van het beste bieden, en dan is een sterrenrestaurant het hoogst haalbare. En het onderstreept nog eens dat een werelderfgoed geen ingeslapen iets is, maar dat daar ook gave en zeer eigentijdse dingen kunnen plaatsvinden, zoals een pop-up restaurant.”

[Foto’s: Van Nelle Fabriek | Art Rotterdam | Fred Mustert]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.