Discover the finest spaces
Delen

Amsterdams grachtenpand brengt gasten in hogere, 19e eeuwse kerstsferen

Ervaar deze winter hoe het vermogende echtpaar Willet-Holthuysen in de 19de eeuw Kerstmis vierde. Vanaf 10 december tot en met 4 januari zijn in hun imposante grachtenpand aan de Herengracht 605, nu Museum Willet-Holthuysen, de eetkamer, balzaal en keuken teruggebracht in kerstsferen van toen.

Hogere kerstsferen
Het grachtenmuseum is gedurende het gehele jaar beschikbaar voor bijeenkomsten of evenementen, zo ook in de decembermaanden. Voor een vergadering of receptie kunt u terecht in het souterrain. In combinatie met een bezoek aan de stijlkamers en de verzameling van meneer en mevrouw Willet-Holthuysen komen uw gasten in hogere kerstsferen.

“Vanaf 10 december is het imposante grachtenpand aan de Herengracht 605 teruggebracht in kerstsferen van toen.”

 

Kerstfeest van toen
Het is alsof de tijd heeft stilgestaan. In de eetkamer is het hoofdgerecht zojuist genuttigd en staat op de feestelijke tafel het kristallen dessertservies gereed voor Abraham en Louisa Willet-Holthuysen, familie en vrienden. De eveneens in kerstsfeer gebrachte, historische keuken toont de sporen van de drukke voorbereidingen voor het kerstdiner. De indrukwekkende balzaal in Louis XVI-stijl is versierd met een rijk gedecoreerde kerstboom. Hier staan ook de cadeaus uitgestald voor de neefjes en nichtjes van de familie Willet, de laatste bewoners van dit imposante grachtenhuis. Gedempt licht en kerstmuziek maken het plaatje compleet.

Oase in hartje Amsterdam
Bij het grachtenpand hoort een prachtige stadstuin. De tuin is aangelegd in 18de-eeuwse Franse stijl en ingericht met historische bomen en plantensoorten. Het is een oase van rust in hartje Amsterdam. Ook in de winter is een bezoek aan deze tuin meer dan de moeite waard. En wellicht zorgt een laagje sneeuw voor een feeërieke sfeer.

“De indrukwekkende balzaal in Louis XVI-stijl is versierd met een rijk gedecoreerde kerstboom.”

 

Museum Willet-Holthuysen
In 1895 werd het imposante 17de-eeuwse grachtenhuis, inclusief inboedel en kunstverzameling, door mevrouw Willet-Holthuysen nagelaten aan de stad Amsterdam. De balzaal, eetkamer, salons en tuinkamer laten zien hoe het vermogende echtpaar Willet-Holthuysen leefde. De keuken en de bijkeuken in het souterrain geven een interessant beeld van het dagelijkse leven van het personeel. Het museum en de collectie worden beheerd door het Amsterdam Museum.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.