Discover the finest spaces
Delen

18 x Locaties die je niet mag missen op Event Summit 2020

Komende donderdag verzamelt tout le evenementenbranche zich op Event Summit 2020. In al dat geweld van honderden exposanten, waaronder vele tientallen evenementenlocaties, wordt het nog flink zoeken naar de verrassende pareltjes. Om te zorgen dat jij bij de netwerkborrel mee kunt praten, stelden we een lijst samen van locaties die dit jaar iets nieuws te melden hebben op Event Summit!

ROTTERDAM AHOY

Deze locatie kan je natuurlijk eigenlijk niet missen, aangezien de beurs zelf hier plaatsvindt. Kijk donderdag nog maar eens goed, want het zal misschien de laatste keer zijn dat de locatie er uitziet zoals nu. De bouw van het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre is in volle gang en eind 2020 gaan de deuren open voor het publiek. De uitbreiding bestaat uit een nieuwe zaal, RTM Stage, die ingezet kan worden als auditorium en als concertzaal. Op de tweede en derde etage komen maar liefst 35 break out rooms die los van elkaar of gezamenlijk kunnen worden gebruikt. Oh, en natuurlijk vindt hier straks ook het Eurovisie Songfestival plaats!

AMERPODIA

Het is bijna zover: in maart 2020 opent Amerpodia de deuren van haar locatie Felix Meritis, na een enorme verbouwing. Deze monumentale venue heropent als cultuurhuis met een programmering die zal putten uit de domeinen technologie, ondernemerschap, wetenschap en kunst. Wij zijn razend benieuwd naar het resultaat van de vernieuwing!

BEELD EN GELUID DEN HAAG

COMM in Den Haag gaat verder onder een nieuwe naam. Voortaan heet het museum en evenementenlocatie Beeld en Geluid Den Haag. Onlangs werd bekend dat een bestuurlijke samenwerking is gestart met Beeld en Geluid in Hilversum. Beeld en Geluid Den Haag gaat verder als locatie waar publiek, scholen, onderzoekers en mediaprofessionals terecht kunnen voor diverse activiteiten. Door te werken met een programmering, in plaats van een openbaar toegankelijk museum, krijgt de locatie méér ruimte voor congressen, meetings en andere bedrijfevents.

CONSTANT IN BEWEGING

In het najaar van 2019 werd het nieuwe evenementenschip Blue Rhapsody in de vaart genomen. Het schip is maar liefst 85 meter lang en 12 meter breed met oneindige mogelijkheden voor feesten, presentaties of diners. Er is plek voor maximaal 600 gasten, maar ook voor intiemere gelegenheden. Er werd flink geïnvesteerd in de beleving op het schip, met de nieuwste techniek voor optimaal beeld en geluid. Alle gemakken van locaties op het land dus, maar dan varend!

CREATIVE VALLEY COLLECTIV

Creative Valley Collectiv is een superstijlvolle en kleurrijke nieuwe vergaderlocatie vlakbij Utrecht Centraal Station. Collectiv bestaat uit zes speels en gezellig ingerichte ruimten voor kleinschalige meetings of wat grotere presentaties en workshops tot vijftig personen. Iedere ruimte heeft een eigen verhaal en sfeer. Van The Auditorium tot The Study, van The Workshop tot The Salon en van The Classic tot The Glass house; alle ruimtes zijn flexibel, multifunctioneel en perfect uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een succesvolle bijeenkomst. 

EASY FAIRS (NEXT LEVEL)

De gloednieuwe turn-key evenementenlocatie Next Level bevindt zich op de eerste verdieping van Evenementenhal Gorinchem. Met negen zalen, uitgerust met de meest moderne faciliteiten op het gebied van licht, geluid en beeld, vind je hier de ruimte en flexibiliteit om al je evenementendromen werkelijkheid te laten worden. Voor de creatieve organisator biedt Next Level een leeg canvas dat je volledig naar eigen wens en behoefte kunt inkleuren. Van een beurs inclusief verzorgde standbouw tot een congres en van een gala tot bedrijfsfeest, alles is mogelijk!

THE HAGUE CONFERENCE CENTRE

Het bekende New Babylon Meeting Center in Den Haag is compleet vernieuwd en kreeg een nieuwe naam: The Hague Conference Centre. De evenementenlocatie is fors uitgebreid en compleet gerestyled door binnenhuisarchitect Casper Schwartz. De grootste verandering is de uitbreiding naar de eerste verdieping. Die bestaat nu uit drie ruime foyers, met elf flexibele zalen. Doordat er met verschuifbare wanden wordt gewerkt, kunnen de ruimten aangepast worden aan allerlei groepsgroottes. Vanwege de uitbreiding is de capaciteit van de evenementenlocatie flink verhoogd, van 300 naar 650 personen

IJZEREN MAN

Het Strandhuys van evenementenlocatie, restaurant en recreatiebedrijf IJzeren Man in Vught heeft een spectaculaire metamorfose ondergaan. Het meest bijzondere is het flexibele dak boven het terras aan het water. Daarmee is er een gezellige serre gecreëerd voor de koudere dagen. Maar ook het Strandpaviljoen, waar vergaderingen en events georganiseerd kunnen worden, wordt onder handen genomen.

INNTEL HOTELS

De locaties van Inntel Hotels locaties zijn stuk voor stuk hoogtepunten, zowel op het gebied van architectuur als van service en comfort. Gevestigd in spraakmakende gebouwen en met een ideale ligging in de stad. Na het recent geopende hotel in Utrecht zet Inntel Hotels deze lijn door in twee nieuwe projecten die vanaf het najaar van 2020 openen: Inntel Hotels Den Haag Marina Beach (verwachte opening najaar 2020) en Amsterdam Landmark (verwacht in voorjaar 2021).

LOMMERRIJK

De Rotterdamse evenementenlocatie Lommerrijk, aan de Bergse Plas, heeft een geschiedenis van wel 140 jaar. Sinds afgelopen zomer is ook de toekomst van deze locatie veilig gesteld met een grootscheepse restyling! De locatie is weer volledig van deze tijd en voorzien van een sfeervol interieur. En het uitzicht? Dat is nog net zo mooi als 140 jaar geleden.

MUNTGEBOUW UTRECHT

Congres- en evenementenlocatie Muntgebouw Utrecht krijgt een deel van de productieruimten van de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) erbij. Hierdoor breidt de monumentale locatie flink uit en kunnen er 400 personen extra terecht. Het nieuwe gedeelte heeft onder andere een eigen entree, receptie en verschillende subruimten. De nieuwe zalen kunnen waarschijnlijk al in april in gebruik worden genomen.

MARINA BEACH CLUB OESTERDAM

Droom jij ervan een event te organiseren op een luxe eilandresort? Marina Beach Club Oesterdam is een gloednieuwe locatie op een privé eiland midden in de Oosterschelde. Met een diversiteit aan faciliteiten en mogelijkheden binnen én buiten is het hier mogelijk om werkelijk alles op één locatie te plannen. Of je hier komt voor een meeting met uitzicht op het water, een congres in de luxe Event Room, een actieve teamdag of een spetterend feest op de Rooftop: bij Oesterdam kan alles!

REDERIJ KONINKLIJKE SPIDO

Rederij Koninklijke Spido bracht afgelopen najaar het schip Prinses Amalia in vaart. Dit meest luxueuze eventjacht in de Rotterdamse haven heeft stijlvolle (vip)decks, trendy loungebanken, smaakvolle sfeerverlichting en de beste beeld- en geluidsapparatuur en WiFi die je maar kunt wensen. Een schip waarop je gezien wordt en hét jacht voor premium events!

WERELDMUSEUM ROTTERDAM

Het Wereldmuseum is compleet vernieuwd! Deze iconische congreslocatie in het hart van Rotterdam is na een grootscheepse verbouwing weer geopend met een nieuwe uitstraling. Voor je congres ga je naar de Balzaal en de naastgelegen Salon: gelegen op de eerste verdieping van het museum en met een geweldig uitzicht op de Maas en de Kop van Zuid. Deze ruimten waren al twee van de meest stijlvolle ruimten voor een congres in Rotterdam, en zijn nu weer volledig up-to-date en voorzien van een nieuw meubilair. Ook de culinaire invulling is nieuw, met een Rotterdamse insteek: gerechten van hoogwaardige kwaliteit, zonder poespas.

WESTCORD HOTELS

Westcord Hotels heeft vele unieke locaties, waaronder natuurlijk Hotel New York, het ss Rotterdam en het recent geopende Hotel Jakarta in Amsterdam. Maar Westcord heeft meer bijzondere projecten in het verschiet! In Groningen wordt gebouwd aan een nieuw hotel midden in het centrum, aan de Grote Markt (verwachte opening in 2020). En ook in Rotterdam komt een nieuw hotel: Hotel Chicago (verwacht in 2021), dat zal bestaan uit twee gebouwen die met elkaar verbonden worden door middel van een zwevend zwembad met een transparante bodem.

HOTEL ZUIDERDUIN

Hotel Zuiderduin, hét congreshotel in Egmond aan Zee bestaat dit jaar maar liefst 40 jaar, én sloot onlangs een vier jaar durende restyling af! Binnenkort lees je hier meer over deze bijzondere venue, maar kan je niet wachten? Ga dan donderdag vast bij ze langs op Event Summit!

ZUIDERSTRANDTHEATER / AMARE

Het is het moment van de waarheid voor nog een event wil organiseren in de enige tijdelijke theaterlocatie in ons land: Het Zuiderstrandtheater krijgt vanaf 2021 een nieuw thuis. Dan opent Amare haar deuren aan het Spui in Den Haag als het culturele hart van de stad. Én een plek voor events in alle soorten en maten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.