Discover the finest spaces
Delen

1,5-meter-case: symposium gaat van live naar volledig online bij Congrescentrum Orpheus

Online events zijn een geweldige manier om met elkaar in verbinding te blijven in coronatijd. GreaterVenues deelt cases uit de praktijk om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Dit keer: het online symposium van netwerkorganisatie Reiander bij Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn. 

“Dat ons oorspronkelijke symposium in maart met zo’n 110 gasten niet door zou kunnen gaan, was al snel duidelijk toen Mark Rutte de eerste lockdown aankondigde. Daar hoefden we niet eens over na te denken”, vertelt Reian Gerrits, eigenaar en oprichter van Reiander. “We verplaatsten alles naar 2 oktober, maar toen die datum dichterbij kwam begon de twijfel weer toe te slaan. De anderhalve meter maatschappij was nog steeds een feit en dus hadden we hoe dan ook een grotere locatie nodig. Toen kwam Orpheus bij ons in beeld. Ik vond het erg fijn dat ik meteen op hun website kon vinden hoe ze omgaan met de maatregelen en welke protocollen ze hanteren. Dat gaf meteen een goed gevoel.”

Congrescentrum Orpheus

Vier dagen voordat het event van Reiander plaats zou vinden, werden de maatregelen plots flink aangescherpt. Daarom besloot Reian het symposium helemaal online te doen. Reian: “Het voelde voor mij niet goed om mijn relaties te vragen voor mijn event op pad te gaan. Erg jammer was deze aanpassing wel. Tijdens het symposium zouden we ons boek over netwerkleiderschap presenteren, maar het was vooral een moment waarop onze collega’s uit het netwerk elkaar konden ontmoeten. Online is dat toch anders.” Orpheus zette meteen alles in gang om het symposium van live naar een online vorm te gieten.

Reian: “Vervolgens hebben we in twee dagen samen met Nieuwenhuis – de techniek partner van Orpheus – een compleet nieuw programma in elkaar gezet. Twee van onze sprekers maakten zelf een video van hun speech die we konden afspelen en waren tijdens het event beschikbaar voor vragen van kijkers. Zelf zat ik, samen met de rest van de sprekers, op het podium van de Rabobankzaal met de theaterstoelen in onze rug. Dat gaf een geweldig beeld! Fantastisch hoe we dit in zo’n korte tijd met Orpheus en Nieuwenhuis neer hebben gezet.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.