Discover the finest spaces
Delen

1,5-meter-case: Groot internationaal congres krijgt hybride vorm in Stadsgehoorzaal Leiden

Nog even door de zure appel bijten, maar straks mag het weer: toffe events organiseren. GreaterVenues deelt cases uit de praktijk om te laten zien wat er mogelijk is. Dit keer: het internationale hybride congres Eurohaptics over haptische- en aanraakgevoelige computerapplicaties in evenementenlocatie de Stadsgehoorzaal in Leiden. 

Het vierdaagse congres Eurohaptics is een van de belangrijkste Europese bijeenkomsten voor onderzoekers op het gebied van haptische- en aanraakgevoelige computertoepassingen en kon dankzij de uitgebreide technologische mogelijkheden in de Stadsgehoorzaal toch in hybride vorm doorgaan. Zo’n zeventig gasten waren live aanwezig in de evenementenlocatie en online keken honderden mensen mee uit allerlei landen. “We zijn er trots op dat we zo’n groot event in deze rare tijden toch op een veilige manier door hebben kunnen laten gaan”, vertelt Lara van Dooren van de Stadsgehoorzaal. 

Stadsgehoorzaal Leiden

Het programma van Eurohaptics bestond uit vier dagen vol workshops, sessies, de uitreiking van de PhD Awards en productdemonstraties. Zo stonden er bijvoorbeeld robothanden die je kon aanraken en waarvan je de werking kon bekijken.  Ook waren er presentaties van vier belangrijke sprekers uit het werkveld. Dit alles werd live uitgezonden via een livestream en gefilmd met verschillende camera’s. Alle zalen waren natuurlijk volledig coronaproof ingericht en meteen al bij binnenkomst was er een gezondheidscheck, konden gasten hun handen desinfecteren en hingen er spatschermen voor extra veiligheid.

Ook op het gebied van catering was goed nagedacht over de corona maatregelen. De koffie en thee werd alleen uitgeserveerd en de lunch zat in een leuke lunchbag die je zelf mee kon nemen. Hierdoor werd het eten en het servies door zo weinig mogelijk mensen aangeraakt. Bovendien was het voor de aanwezige gasten fijn om zelf te kunnen kiezen waar ze wilden eten: lekker in de binnentuin, ergens in Leiden of gewoon in de Stadsgehoorzaal.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.