Discover the finest spaces
Delen

1,5-meter-case: Bijzondere online awardshow in nieuwe event studio van de Beurs van Berlage

Online events zijn een geweldige manier om met elkaar in verbinding te blijven in coronatijd. GreaterVenues deelt cases uit de praktijk om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Dit keer: de uitreiking van de Jubileumprijs van de Hersenstichting in de nieuwe event studio Studio Berlage van evenementenlocatie de Beurs van Berlage in Amsterdam. 

De uitreiking van de Jubileumprijs ter ere van het dertigjarig bestaan van de Hersenstichting had eigenlijk een spectaculaire awardshow met veel publiek moeten zijn. Maar dat liep natuurlijk anders vanwege de coronacrisis. Het werd alsnog spectaculair met Art Rooijakkers als presentator en optredens van onder andere zanger Ernst Daniël Smid, maar dan geheel online. Duizenden mensen keken mee en zagen de nieuwe Studio Berlage van de Beurs van Berlage voor het eerst in gebruik.

Toen de Hersenstichting in 2019 dertig jaar bestond werden wetenschappers uitgenodigd om een ambitieus onderzoeksproject in te dienen over het oplossen van meerdere hersenaandoeningen tegelijk. De vijf finalisten kwamen uitgebreid aan bod tijdens de uitreiking en aan het einde van de show werd er een videoverbinding gemaakt met de winnaar: Prof. dr. Iris Sommer van UMC Groningen met het onderzoek ‘No guts, no glory’. Zij ontving 1 miljoen euro om te onderzoeken hoe de darmen ingezet kunnen worden in de strijd tegen hersenaandoeningen. 

Beurs van Berlage

Het online event van de Hersenstichting was meteen de vuurdoop van Studio Berlage die is opgebouwd in de Effectenbeurszaal van de Beurs van Berlage. “Doordat onze studio is gebouwd in één van onze grote historische zalen is een volledig virtueel evenement eenvoudig uit te breiden met live publiek zodra dit weer mogelijk is” vertelt Geert Klaibeda, Digital Support Specialist van de Beurs van Berlage.

Naast de event studio werkt de evenementenlocatie ook met een Virtual Live Events platform waarmee online bezoekers van een event virtueel de Beurs kunnen bezoeken. Geert: “Hierdoor heb je als kijker echt het gevoel alsof je fysiek in de Beurs van Berlage aanwezig bent. Het is niet zomaar een ZOOM presentatie die je opstart, je beleeft echt je aankomst op het Damrak, waarna je wordt verwelkomd door onze portier, onze hoofdentree binnenstapt en doorloopt naar de Beursfoyer. Je hoeft nog net niet virtueel je jas op te hangen!”

Bekijk hier het online event in de Beurs van Berlage:

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.