Discover the finest spaces
Delen

1,5 meter eraf: alle soorten evenementen per 25 september weer mogelijk met CoronaCheck-app

This post is also available in: English (Engels)

Vanaf 25 september mogen (meerdaagse) evenementen weer volledig georganiseerd worden. We mochten al wat fysieke evenementen organiseren, maar nu de anderhalve meter eraf gaat, is eigenlijk alles weer mogelijk met het gebruik van de CoronaCheck-app. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat als je een staand eventconcept binnen organiseert, denk aan een personeelsfeest of een borrel, je werkt met een maximale capaciteit van 75% per ruimte. De CoronaCheck-app wordt ingezet op locaties waar het door het loslaten van de maatregelen drukker wordt om een veilige omgeving te creëren. 

Voorbeeld voor organisatoren

Stel, je organiseert een personeelsfeest (binnen) voor 300 personen. Dit is een evenement zonder vaste zitplaats, wat betekent dat de locatie 75% van de capaciteit (van de zaal of ruimte) mag gebruiken. Je gaat dus op zoek naar een locatie voor 400 personen. Zodat al jouw gasten erbij kunnen zijn. De locatie controleert bij binnenkomst of iedereen een geldig bewijs in de CoronaCheck-app heeft.

Praktische zaken

De Rijksoverheid meldt dat alle evenementen zonder anderhalve meter weer plaats kunnen vinden, waarbij een geldig coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app als vereiste geldt.

In het algemeen geldt dat:

  • De horeca tot 00.00 uur open mag blijven, daarna mag er geen eten of drinken meer genuttigd worden tot 06.00 uur.
  • Bij het gebruik van de CoronaCheck-app op (meerdaagse) evenementen is een testbewijs 24 uur geldig. Na die tijd is er een nieuw testbewijs nodig om toegang te krijgen tot een evenement.

Evenementen buiten

Voor alle soorten evenementen buiten, zoals teambuilding, kan je 100% van de capaciteit gebruiken en geldt er geen verplichte sluitingstijd voor de locatie. De CoronaCheck-app wordt door de locatie bij binnenkomst gecontroleerd in combinatie met een identiteitsbewijs.

Evenementen binnen

Voor meetings en events binnen met een vaste zitplaats, denk daarbij aan productpresentatie, congres of een vergadering, geldt 100% van de bezoekerscapaciteit en geen sluitingstijd, zolang de CoronaCheck-app wordt gehanteerd.

Staande evenementen (dus zonder vaste zitplaats) kunnen met maximaal 75% per zaal van de reguliere capaciteit plaatsvinden. Dit soort evenementen, meestal feesten, hebben een eindtijd om 00.00 uur. Als opdrachtgever ga je dus op zoek naar een locatie en/of ruimte waar je met 75% van de capaciteit met al jouw gasten terecht kan.

Internationale evenementen

De grootste versoepeling hierin is dat de quarantaineregeling vanaf 22 september vervalt. Gevaccineerde reizigers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of andere zeer hoogrisicogebieden hoeven niet meer in quarantaine. Het wordt dus voor internationale bezoekers makkelijker om te reizen en een event te bezoeken.

Met het DCC (EU Digitaal Corona Certificaat) kunnen bezoekers Nederland in reizen. Het DCC houdt precies hetzelfde in als de CoronaCheck-app. Dus een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

CoronaCheck-app

Het coronabewijs geldt voor locaties (en evenementen) binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats en wordt samen gecontroleerd met een identiteitsbewijs. Via de Coronacheck-app heb je het bewijs altijd bij je. Voor diegene zonder mobiele telefoon is het bewijs makkelijk te printen via de website van CoronaCheck. Testen voor Toegang blijft voorlopig nog gratis.

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je:

  • Volledig gevaccineerd bent;
  • Een geldig herstelbewijs hebt;
  • Een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebt.

Vanaf 1 november

Begin november komt er een nieuw advies van het OMT en dat wordt gezien als een weegmoment. Daarna volgt er weer een volgende persconferentie hoe het verder gaat met de maatregelen.

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.