Discover the finest spaces
Delen

Heerlijk zomers: 4 locaties met terras aan het water

Water verveelt nooit. Of je nou naar het strand gaat of aan de oever zit van een rivier. Zo publiceerden we op GreaterVenues niet lang geleden nog een lijst met locaties langs de waterkant. Nu de temperatuur begint te stijgen is het hoog tijd voor een zomerse variant: vier verrassende locaties met een te gek terras aan het water!

© chiefsofcontent.nl

© chiefsofcontent.nl

Kromhouthal terras 2

De Kromhouthal in Amsterdam ligt weliswaar direct aan het IJ, maar toch denk je bij deze locatie niet direct aan een terras. Eerder aan hijskranen, stalen constructies, of aan de grote industriële evenementenhal met een plafond van 15 meter hoog. Wat weinig mensen weten is dat De Kromhouthal een groot binnenplein heeft met een eigen haven, waar meerdere boten tegelijk kunnen aanleggen. Het terras heeft een waanzinnig uitzicht over het IJ en de Amsterdamse binnenstad, en kan worden ingezet als bijzondere plek voor ontvangsten, diners, borrels of recepties in de buitenlucht met een industriële setting.

TivoliVredenburg – Utrecht

ahh-mp-singel-dag-april_2011[1] Het Utrechtse TivoliVredenburg heeft vijf prachtige concertzalen en capaciteit voor duizenden bezoekers, en beschikt deze zomer ook over een terras aan de gloednieuwe stadssingel. Vlak langs het muziekpodium werd een gracht gegraven, die het water van de Catharijnesingel  en de Weerdsingel met elkaar verbindt. TivoliVredenburg verwacht het terras medio juni 2016 in gebruik te nemen, met 500 stoelen aan de kersverse singel. Het terras wordt in eerste instantie alleen gebruikt door Café Het Gegeven Paard. In september 2016 opent in TivoliVredenburg een nieuwe horecagelegenheid, en volgens planning komt daar in het voorjaar van 2017 nog een derde gelegenheid bij, met een sterke focus op food.

Eau Lounge terras 6

EAU Lounge terras 9 (2)

Strijk neer op een relaxed en zonnig terras boven de Maas, met uitzicht op zowel de Erasmusbrug als de Willemsbrug. Bootjes, schepen en watertaxi’s varen voorbij en zeemeeuwen vliegen over. Eau Lounge is vanaf de weg enigszins verscholen, maar is een unieke locatie direct aan de Maas. Glazen deuren leiden uit de modern ingerichte lounge naar een prachtig open terras op het water. Het terras is voorzien van heaters en kan desgewenst ook worden afgedekt. De gehele locatie is beschikbaar voor events.

De Pier – Scheveningen

PIER-terrasaanwater-01 PIER-terrasaanwater-02

De Pier in Scheveningen is helemaal terug van weggeweest, en mag dan ook niet ontbreken in dit lijstje. Met een trendy foodmarkt, een gerestyled eiland met eventlocatie, twee restaurants, meerdere zonovergoten terrassen en deze zomer een reuzenrad (waarin ook geborreld en gedineerd kan worden), is dit de plek voor een zomers event. Op het gebied van terrassen is hier vrijwel alles mogelijk: van middelgrote groepen op het terras van het Zuidereiland, tot feesten met duizend man op het bovendek.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.