Discover the finest spaces
Delen

Zomerinterview 7: Thomas Risseeuw (RTL Nederland)

Hoe komt de evenementenbranche de zomer door? Deze zomer blikt GreaterVenues iedere week samen met een eventprofessional terug op het afgelopen halfjaar en kijken we vooruit naar het eind van de zomer. Deze rubriek is een samenwerking met Het Genootschap voor Eventmanagers, Platform Museum Locaties, Theater Locaties Nederland, Freelance Event Professionals en G14.

Thomas Risseeuw is Manager Studio21 en Dinnershow Pandora bij RTL Nederland. “RTL heeft al jaren geleden de verbreding opgezocht en bereikt haar doelgroep met websites, televisie en live events. Dus je product kun je bij ons met product placement promoten in bijvoorbeeld Goede Tijden Slechte Tijden, maar ook terug laten komen op onze websites en op een van onze live events. Dat geeft ons als mediapartij iets wat andere partijen niet hebben: de mogelijkheid om een boodschap over al die kanalen in de markt te slingeren.”

Hoe is het afgelopen half jaar voor jou geweest?

“Het medialandschap verandert heel erg. De jongeren snacken meer, ze kijken online korte stukjes in plaats van  dat ze een heel programma op televisie kijken. Daar moet je voor waken, want zij zijn over een paar jaar onze doelgroep. Daarom profileren we ons als RTL zo breed mogelijk. Dat is voor ons de reden dat live communicatie een heel belangrijke component is geworden binnen de marketing mix. Maar dat geldt ook voor onze klanten en opdrachtgevers. Ik heb het idee dat de markt voor evenementen ook daardoor heel erg aantrekt. Waar ik ook mensen uit de branche spreek, iedereen is enthousiast over hoe het gaat. Ik denk dat we dit jaar eindelijk echt uit dat evenementendal – wat het de afgelopen jaren toch wel is geweest – kruipen.”

Foyer studio 21

Wat is het mooiste event waarbij je de afgelopen tijd betrokken bent geweest?

“We hebben een evenement georganiseerd voor een grote financiële instelling. Ruim 1500 werknemers kregen de boodschap dat hun baan daar eindig is. Dat is een pittige boodschap. Wij hebben die mensen naar Studio 21 laten komen, waar we ze in de foyer ontvingen met een noviteitenbeurs. Een beursvloer waar standhouders stonden met de nieuwste technieken, zoals hologrammenfotografie, Tesla stond er, maar ook stands van mensen die bij dit bedrijf hebben gewerkt en nu voor zichzelf waren begonnen. Om die werknemers duidelijk te maken dat de wereld verandert en ze zo op te warmen voor wat komen gaat.

Vervolgens werden ze naar de Studio geleid, waar ze eerst een verhaal hoorden van een motivational speaker. Zijn verhaal ging niet over het bedrijf, maar alles wat er in de wereld verandert. Denk aan de hotellerie die verandert door Airbnb, de taxibusiness door Uber, de voedingsindustrie door technologische ontwikkelingen, enzovoort. Zo werd duidelijk dat er ook dingen staan te veranderen bij het betreffende bedrijf, en dat het nou eenmaal zo gaat in deze wereld. De dag werd afgesloten met een gesprek tussen de directeur en een hologram die ‘de medewerker van de toekomst’ verbeeldde in 2018. Het werd duidelijk dat het werk verandert en de teams kleiner worden, en dat in de heel nabije toekomst. Door de boodschap breder te trekken dan alleen het betreffende bedrijf werd duidelijk dat deze ontwikkeling ook kansen biedt. Na afloop was er een hapje en drankje en ruimte voor nazorg door mensen van HR. Dat vind ik een voorbeeld van een heel mooi event. Als je een nare boodschap communicatief goed verpakt, dan hoeft het niet hard te landen. De bezoekers hoorden dat de helft van hen over een jaar geen baan meer heeft, maar ze waardeerden het evenement met een 8+.”

“Als je een nare boodschap communicatief goed verpakt, dan hoeft het niet hard te landen.”

Studio 21
Waarom ben jij aangesloten bij het Genootschap voor Eventmanagers?

“In het ledenbestand van het Genootschap voor Eventmanagers zit de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Daar zitten hele slimme mensen bij, waar je veel van kunt leren. Dat is voor mij de hoofdreden om aangesloten te zijn bij dit platform: een learning platform waar je echt wat aan hebt. Voor RTL Nederland organiseren wij jaarlijks zo’n dertig evenementen voor meer dan 200 personen. Het is prettig om met mensen in hetzelfde vakgebied ideeën uit te wisselen over je eigen werkzaamheden. Ik ben niet lid om het lid zijn, maar om er wijzer van te worden en creativiteit op te doen die ik weer kan gebruiken naar mijn eigen opdrachtgevers toe. Of dat nou voor RTL is of voor een externe partij.”

Hoe benut jij de zomerperiode?

“Op Studio 21 benutten we de zomer voor technisch onderhoud, en daarnaast ben ik bezig met onze eigen dinnershow. Er worden nieuwe showblokken ontwikkeld, choreografie bedacht en kostuums ontworpen. We werken vast aan de grote nieuwe producties die we in het najaar gaan doen, zoals Let’s Dance, een aantal grote B2C evenementen. En op het moment ben ik onderweg naar onze cateraar in Veghel om het nieuwe menu voor de dinnershow voor te proeven. Ja, ik heb een hartstikke leuke baan!”

De zomer leent zich vaak goed om eens buiten de deur inspiratie op te doen. Heb jij nog een tip voor onze lezers?

“Doe eens dingen die je normaal gesproken niet zou doen en laat je daardoor inspireren. Ga bijvoorbeeld eens naar een festival waar je normaal nooit naartoe zou gaan. Zelf ben ik laatst naar een hardstyle evenement geweest. Ik ga er nooit meer naartoe, maar de technieken die ze gebruikten was heel mooi om te zien. Doe dingen die ver van je weg staan, want juist daardoor raak je geïnspireerd.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.