Discover the finest spaces
Delen

Ziggo Dome viert eerste verjaardag met mooie cijfers

Exact een jaar geleden, op 24 juni 2012, opende Ziggo Dome met een concert van Marco Borsato. Twee dagen later stond de Amerikaanse Grungeband Pearl Jam voor een uitverkochte zaal. Vanavond -maandag 24 juni-, precies een jaar en ruim 90 evenementen later, geeft de Amerikaanse superster Rihanna een uitverkocht concert.

“De mooiste, nieuwste concertzaal”
De nieuwe concertlocatie Ziggo Dome in Amsterdam Zuidoost werd op 24 juni 2012 geopend met een uitverkocht concert van Marco Borsato. De zanger meldde zijn fans zeer trots te zijn om in de “mooiste, nieuwste concertzaal” op te treden. Twee dagen na Borsato klom de Amerikaanse grungeband Pearl Jam het podium op voor twee uitverkochte concerten. Optredens van Sting, Madonna, John Fogerty en Paul Simon volgden in juni en juli 2012. Na de zomer gevolgd door onder meer Bløf (live uitgezonden op de LEDgevel van Ziggo Dome), George Michael, Lady Gaga, Lionel Richie, Radiohead, Jason Mraz, André Rieu, Muse en  LIVE38XXL.

Concert- én evenementenlocatie
Binnen een jaar vonden ruim 90 evenementen plaats in Ziggo Dome, werden zo’n 900.000 bezoekers ontvangen en steeg de naamsbekendheid naar 86%. Naast concerten van supersterren zoals Lady Gaga, Beyoncé en Barbra Streisand vonden verschillende andere evenementen plaats:  van sportevenement Amsterdam Icehockey Cup 2012 tot Walking with Dinosaurs, Peter Pan World Arena Tour, Frozen Planet in Concert en Top Gear Live.

Speciale ‘1 year’ commercial
Op maandag 24 juni 2013, een jaar na de opening, zal Rihanna haar tweede uitverkochte concert in Ziggo Dome geven en zal om middernacht de speciale ‘1 year’ commercial worden onthuld op de LEDgevel aan de buitenkant van Ziggo Dome.  De Ziggo Dome is speciaal ontwikkeld voor concerten van (inter)nationale artiesten en biedt ruimte aan zo’n 17.000 bezoekers. Naast concertlocatie is Ziggo Dome geschikt voor familie-entertainment, sportmanifestaties, productpresentaties, galadiners, televisieshows en musicals. Partners zijn onder meer Ziggo, Randstad, LG en Heineken.

Afbeelding: Shirleydejong.nl

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.