Discover the finest spaces
Delen

‘WKR heeft géén gevolgen voor meeting- en eventlocaties’

Deelname aan het Benchmark Onderzoek staat nog open

De aangescherpte Werkkostenregeling per 1 januari dit jaar heeft géén gevolgen voor de omzet van meeting- en eventlocaties. Een ruime meerderheid van de locaties verwacht dit jaar de omzet zelfs te zien stijgen. Dat zijn twee van de verrassende voorlopige prognoses van het Locatie Benchmark Onderzoek van High Profile Locaties, uitgevoerd door het onderzoeksbureau Effectmeting.

De definitieve uitkomsten van het Benchmark Onderzoek worden verstrekt aan de deelnemende locaties. Locatiehouders die ook inzicht willen krijgen in de markt kunnen nog meedoen met het onderzoek. Zij kunnen daarvoor contact opnemen met Willem Visser van Effectmeting, via het e-mailadres willemvisser@effectmeting.nl.

“Verrassend genoeg merken locaties er weinig van dat de nieuwe WKR is ingegaan.”

 

Vorige week verstuurde Effectmeting het onderzoek naar honderden meeting- en eventlocaties die actief zijn op de zakelijke markt. De locatiehouders geven anoniem antwoord op vragen als: Hoeveel meetings en events vinden er jaarlijks plaats op een locatie? Welke prijs vraagt een locatie gemiddeld voor een ruimte? Op welke dag en in welke maanden zijn de locaties het drukst bezet? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen locatiehouders de eigen locatie vergelijken met de gemiddelden uit de markt en krijgen meteen inzicht in verbeterpunten en welke kansen onbenut blijven.

Voorlopige conclusies

Inmiddels werd de vragenlijst door ruim vijftig locaties ingevuld. Daardoor zijn al enkele voorlopige conclusies te trekken, vertelt Willem Visser van Effectmeting, die exclusief aan GreaterVenues alvast een tipje van de sluier kan lichten. “Een interessante uitslag is dat ruim 55 procent van de locaties verwacht dat de omzet dit jaar zal stijgen.”

“Een interessante uitslag is dat ruim 55 procent van de locaties verwacht dat de omzet dit jaar zal stijgen.”

 

Interessant zijn ook de antwoorden die binnenkomen op de vraag over de aangescherpte WKR. De evenementenbranche riep de afgelopen maanden moord en brand. Volgens een voorlopige prognose van het onderzoek is de meeste vrees wel weg: “Een overgrote meerderheid van de deelnemende locaties vinkte het vakje ‘Nee’ aan op de vraag ‘Heeft de aangescherpte WKR regeling per 1 januari jongstleden consequenties gehad voor uw locatie?’. Verrassend genoeg merken locaties er dus weinig van dat de nieuwe WKR is ingegaan.”

Anoniem deelnemen

Om de anonimiteit van deelnemende locaties te kunnen garanderen, wordt het onderzoek in zijn geheel uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Effectmeting. “Er is een grote behoefte aan kennis over de branche, maar locaties hebben er vaak nog moeite mee om hun kennis te delen”, vertelt Willem Visser. “De gegevens worden daarom anoniem verwerkt. De gemiddelde cijfers in de eindrapportage laat alleen algemene gegevens zien, die nooit te herleiden zijn naar een specifieke locatie.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.