Discover the finest spaces
Delen

Wereldhavendagen in Rotterdam: waar moet je zijn?

Dit weekend zijn de Wereldhavendagen in Rotterdam: drie dagen waarin de band tussen haven, stad en achterland wordt verstevigd. Tijdens dit weekend kun je een kijkje nemen in de keuken van verschillende (haven)bedrijven, en is er volop entertainment. GreaterVenues zet de vijf mooiste locaties die deelnemen aan de Wereldhavendagen voor je op een rij.

1.ss Rotterdam

Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam vele wereldzeeën bevaren. Nu ligt het permanent aangemeerd in Rotterdam, en is het een bijzonder hotel, restaurant en evenementenlocatie.

ss Rotterdam speelt op 4, 5 en 6 september een grote rol tijdens de Wereldhavendagen. Het ss Rotterdam is het vertrek- en aankomstpunt van alle excursies.

 

 

2.Hotel New York

Het historische Hotel New York is gevestigd in het prachtige voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Dit is de plek waar vroeger duizenden landverhuizers, vol hoop op een beter leven, vertrokken naar Noord Amerika. Tegenwoordig komen gasten hier in een bijzondere sfeer overnachten, eten, drinken, vieren en zaken doen. Tijdens de wereldhavendagen is er ook op de Wilhelminapier, rondom Hotel New York, van alles te beleven. Bijvoorbeeld één van de hoogtepunten van de Wereldhavendagen: het showprogramma van de zaterdagavond. Dit jaar start het spektakel vanaf 21.00 uur op de Nieuwe Maas. Het belooft een schouwspel te worden, waarin schepen, water, techniek, licht en vuur de show stelen.

 

3. Onderzeebootloods

Ook aan de Nieuwe Maas is de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam te vinden. Waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen, worden nu omvangrijke innovatieve evenementen georganiseerd. De gerenoveerde Onderzeebootloods heeft zijn rauwe en industriële karakter behouden en biedt ruimte aan evenementen tot wel 5.000 bezoekers. Op zaterdag 5 september tussen 10.00 en 18.00 uur is RDM Rotterdam the place to be om zelf de toekomst van de haven te ervaren. Met ruim 40 activiteiten en adembenemende demonstraties.

De vuurwerkshow is het allermooist vanaf de Euromast

 

4. Euromast

De grote vuurwerkshow van de Wereldhavendagen, van 22.00 tot 00.00 uur op zaterdag 5 september, is het allermooist om te bekijken vanaf de Euromast. De mast torent 185 meter hoog boven Rotterdam, en is sinds jaar en dag een eyecatcher in Rotterdam. Ook spectaculair voor een evenement op hoogte.

 

5. Drijvend Paviljoen

Tijdens de Wereldhavendagen is het Drijvend Paviljoen open voor publiek. Het Drijvend Paviljoen is een evenementenlocatie in het nieuwe centrum van Rotterdam. Dit nieuwe centrum is een hotspot van cultuur, innovatie, duurzaamheid, festivals en culinaire noviteiten. Het Drijvend Paviljoen biedt door het innovatieve en duurzame karakter meerwaarde voor bijeenkomsten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.