Discover the finest spaces
Delen

Waar moet je zijn tijdens de Giro d’Italia in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen?

Komende week is het al zover: de Grande Partenza. Oftewel de start van het wielerevenement Giro d’Italia. Dit jaar vindt de start van de race plaats in Gelderland, en wel in de plaatsen Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem. De drie steden zijn druk bezig om er een mooi feest van te maken. Door de hele regio vinden we mooie arrangementen en aanbiedingen. Maar waar moet je zijn om de Giro het beste mee te maken? Wij zetten de mooiste locaties op een rijtje!

5 mei – Ploegenpresentatie in CityLounge Apeldoorn

City Lounge 3

In het hart van Apeldoorn, onder het marktplein, vinden we City Lounge Apeldoorn. Voormalige bankkluizen zijn omgetoverd tot sfeervolle ruimtes en wijnkelders, die het decor vormen voor business aangelegenheden in de ruimste zin van het woord. In deze bijzondere locatie vindt de ontvangst plaats voor de ploegenpresentatie. Vanaf het VIP deck ben je getuige van de presentatie van de beste ploegen ter wereld, die één voor één worden voorgesteld. Het programma bestaat uit een welkom door een bekende renner en diverse onderdelen waarin cultuur en entertainment centraal staan.

6 mei

De Giro d’Italia start dit jaar met een individuele tijdrit. De 180 wielrenners trappen op hun snelst van wielertempel Omnisport naar de finish op de Loolaan met op de achtergrond Paleis het Loo.

Start – Omnisport Apeldoorn

Omnisport

Beleef de start van de Giro d’Italia van heel dichtbij. Omnisport Apeldoorn is een multifunctioneel complex bestaande uit een unieke wieler- en atletiekhal, topsporthal en een ontvangstgebouw met daarin onder meer een businesslounge, vergader- en presentatieruimten, restaurant en sportcafé. Alle teambussen verzamelen zich op het parkeerterrein, waar het publiek de voorbereidingen van de renners van dichtbij kan volgen. De renners rijden vanaf het startpodium op het middenterrein één voor één van de wielerhal naar buiten, voor een rit tegen de klok. Het gebouw is bovendien vrij toegankelijk voor het publiek. Dat kan vanaf de vaste tribune via diverse grote beeldschermen zowel de start als het verdere verloop van de wedstrijd optimaal volgen.

Pink Vips Apeldoorn

Op een prachtig punt direct aan het parcours bij een spannende bocht wordt Pink Vips Apeldoorn gebouwd: een VIP-dorp met exclusieve VIP-tribune, muziek, media en entertainment. De renners komen op topsnelheid aan vanaf Kanaal Noord en nemen vlak voor de VIP tribune de bocht naar de Edisonlaan. Bezoekers hebben de mogelijkheid om zelf ‘het parcours’ te fietsen op een professionele RPM fiets. De totale netto opbrengst gaat naar een goed doel: een project van de Apeldoornse stichting New Day Impact.

Hospitality Marialust 

marialust

Parksociëteit Marialust ligt in het prachtige Verzetsstrijderspark, in een bocht van het parcours van de renners. In dit park worden tien VIP-paviljoens geplaatst, luxe pagodetenten met eigen terras, aangekleed met comfortabel meubilair. De VIP-paviljoens hebben een privétribune aan het parcours en catering. Daarnaast is er op het terrein het ‘grote Business Peloton Paviljoen’, met een capaciteit van circa 250 gasten.

Theater Orpheus

orpheus-pb-2

Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn is de meest inspirerende en multifunctionele congreslocatie van Nederland. Op het terrein vóór Orpheus wordt een groot – openbaar toegankelijk – theaterfestival georganiseerd. Binnen en aan de zijkant van Orpheus vindt een groot businessevent voor 400 gasten plaats. De bovenzalen in Orpheus hebben direct uitzicht op het parcours en worden voor de gelegenheid omgevormd tot VIP-boxen, met live verslag van de tijdrit. In de foyer wordt een Giro-Netwerkpaviljoen gecreëerd, met interessante sprekers, oud-wielrenners en live entertainment. Ook is er voor alle gasten all-in catering aanwezig in Italiaanse stijl.

Finish: Loolaan

(Foto Rob Voss - www.robvoss.nl)

De tijdrit door Apeldoorn eindigt op de Loolaan. Wie grijpt de eerste roze trui van de Giro 2016? Gaat één van de Nederlandse tijdritspecialisten Apeldoorn op zijn kop zetten? Vanaf de eerste rij aan de finish op de statige Loolaan maak je het live mee. Movico plaatst een tijdelijke accommodatie aan de finish.

7 Mei Finish: Oranjesingel, Nijmegen

Giro Movico

Op 7 mei gaat de Giro van Arnhem naar de Oranjesingel in het centrum van Nijmegen. Na een tocht door het prachtige Gelderse landschap strijden naar verwachting de sprinters om de winst in deze etappe. Movico plaatst ook hier een tijdelijke accommodatie aan de finish, met balkons voor plaatsen op de eerste rang.

8 mei Musis Sacrum

Musis Hoofdingang(1)

Nog één laatste rit doen de renners door Gelderland, voor het verdergaat naar Italië. Op 8 mei gaat de route terug van Nijmegen naar Arnhem, waar de tocht eindigt bij concert- en congresgebouw Musis Sacrum. Een markante locatie met opvallende torens. Voorafgaand aan de finish is hier de mogelijkheid om de wedstrijd live te volgen op grote schermen. giro

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.