Discover the finest spaces
Delen

Vijf inspirerende locaties voor een creatieve brainstorm

This post is also available in: English (Engels)

Creativiteit is een omstandigheid die je kan opwekken. Zet de juiste mensen bij elkaar, prikkel ze met onverwachtse stellingen en vragen, en zorg voor een inspirerende setting. Bij voorkeur op een bijzondere locaties die net als jou buiten de gebaande paden durft te treden. GreaterVenues ging op bezoek bij vijf creatieve brainstorm locaties waar je zeker nieuwe energie en inzichten opdoet!

In 2014 begon WICKEDGROUNDS als plek om creatieve jonge ondernemers samen te brengen, te inspireren en verbinden; inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot aanbieder van vier inspirerende high-end locaties in Amsterdam. Vergaderlocaties als The Boardroom, The Studio en The Workspace en de eventlocatie The Warehouse bruisen van de innovatieve en ondernemende energie en staan bekend om de hoge kwaliteit en service. WICKEDGROUNDS organiseert daarnaast als creative agency haar eigen innovatie events, zodat ze precies weten wat er nodig is voor een zakelijk event, off-site of brainstorm.

YouMeet is gevestigd in het verzamelgebouw voor creatieve ondernemers ‘Creative Valley’ en heeft als doel om vergaderen efficiënter en leuker te maken. Dat doet het met vijf verschillende vergaderomgevingen, elk met zijn specifieke kenmerken die geschikt zijn voor verschillende fasen van een creatieve meeting. Er is een ruimte voor de opstart, voor het genereren van ideeën, voor het bedenken van oplossingen, om te reflecteren en waar besluiten worden genomen. Voor een creatieve brainstorm kan je terecht in de ruimte Create, waar je wordt gestimuleerd om met nieuwe ideeën te komen, om ze vervolgens uit te werken in de volgende ruimtes.

Gebrouwen wordt er niet, maar in De Brouwerij Amsterdam worden dagelijks veel ideeën gebrouwen en uitgevoerd. In deze inspirerende ruimte in een oud pand aan de Brouwersgracht, een van de mooiste grachten van Amsterdam, houdt creatief pr bureau MCPR haar kantoor. De ruimte ziet eruit als een ruime loft, met robuuste bakstenen muren, een sfeervol lichtplan en werkplekken in een gezellige huiskamersetting. Hoewel het op een paar minuten lopen ligt van Amsterdam Centraal Station, is het binnen een oase van rust.

Het Experience Center is gevestigd in het kantoor van Performance Solutions, een organisatie die bedrijven helpt bij het realiseren van een optimale klant- en gastbeleving. Op haar eigen locatie kan je de ultieme gastbeleving ervaren met een tot in de puntjes verzorgde brainstorm. Experience Center heeft verschillende bijzondere ruimtes, zoals de kleurrijke brainstormruimte Playground waar je ook kunt verven, bouwen en tekenen. Of ga naar de Experience Room, waar je de kleur van het licht en de geur kunt aanpassen en zo alle zintuigen op scherp zet.

Deze succesvolle start-up hub is typerend voor de nieuwe economie: een leegstaand IBM kantoorgebouw werd omgebouwd tot bruisende hotspot voor innovatie. Onder de bewoners vind je een sterke mix van start-ups, creative facilitators, corporates en educatie, die elkaar helpen en versterken. Tussen de flexplekken en houten kantoorkubussen vind je diverse eventspaces en de ruimte om de inspiratie die je bij al deze innovatieve ondernemers opdoet om te zetten in een creatieve brainstormsessie.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke brainstormlocaties te vinden in Amsterdam. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.