Discover the finest spaces
Delen

Vijf industriële evenementenlocaties met een inspirerend verhaal

Staal, baksteen en enorme vintage machines: industriële evenementenlocaties doen het al jaren ontzettend goed. Hier heb je meteen die hippe en rauwe sfeer te pakken en bovendien kun je bij de meeste industriële locaties helemaal uitpakken wat verlichting en styling betreft. Ook zijn industriële evenementenlocaties allang geen kale gebouwen meer zonder toiletten, water, licht en krachtstroom. Dat, en vaak nog veel meer, zit er allemaal gewoon in. Daar bovenop komt nog de bijzondere geschiedenis die achter al deze locaties schuilgaat. Hieronder vind je vijf inspirerende industriële evenementenlocaties met zo’n bijzonder verhaal. 

TOBACCO THEATER, AMSTERDAM

Kunst, cultuur, culinair en zakelijke events gaan verliefd hand in hand bij TOBACCO Theater aan de Nes in Amsterdam. In het prachtige monumentale pand zat jarenlang een veilinghuis voor tabak en nu vind je er tien bijzondere eventzalen voor middelgrote en grote groepen van 100 tot 700 personen, meerdere werken van kunstenaar Erwin Olaf en een eigen keuken onder leiding van Michelin chef Dennis Huwaë. Daarnaast ligt TOBACCO op slechts 58 stappen van metrostation Rokin en op loopafstand van vele parkeergarages en het Centraal Station. Perfect bereikbaar dus! Voor spectaculaire events met een eigenwijs tintje.

DE KROMHOUTHAL, AMSTERDAM

Op zoek naar een indrukwekkende, stoere locatie met een creatieve en ondernemende vibe? In De Kromhouthal in Amsterdam Noord maak je zeker indruk! In deze enorme industriële locatie van ruim 5000 vierkante meter werden ooit grote scheepsmotoren gebouwd. De authentieke kranen en stalen constructies vormen vandaag de dag het historische decor voor events in alle soorten en maten. De Kromhouthal is adembenemend groots en imposant, maar toch flexibel in het gebruik door onder andere de elektrische verduistering, supersnel internet en een terras dat uitkijkt over het IJ. Hier zet je exact het event neer dat jij voor ogen hebt!

KRACHTVOER EVENTS NOORDKADE, VEGHEL

Achter het industriële complex in Veghel waar Krachtvoer Events Noordkade gevestigd is, vol gangen en oude machines, schuilt een rijke geschiedenis. Hier stond jarenlang een mengvoederfabriek en verschillende graansilo’s. Nu vind je hier allerlei culturele bedrijven en ondernemers. Bij Krachtvoer Events Noordkade zijn de originele elementen en machines intact gelaten en die zorgen nu voor een bijzonder decor. Naast een compleet uitgeruste theaterzaal met zo’n 700 zitplaatsen, vind je hier de meest indrukwekkende historische ruimten voor events en congressen. Leef je uit in de reusachtige Koekbouw, de spectaculaire NPF-toren of een van de tientallen andere ruimten. Bij deze locatie kun je alle kanten op!

DE PATRONAGE, ZAANDAM

Gewelfde plafonds, hoge ramen, authentieke muren en zeeën van ruimte. De Patronage in Zaandam is stoer, ruig en mysterieus en daarom een inspiratiebron voor veel organisatoren van events, kunstenaars en fotografen. Vanaf 1895 werden hier vuurwapens, artillerie en munitie gemaakt voor het Nederlandse leger. Nu zijn de grote Patroneer Werkplaats, waar 350 personen terecht kunnen, en verschillende break-out ruimten te huur en te transformeren naar iedere gewenste setting. Over parkeren hoef je je geen zorgen te maken want hier is bijna oneindig veel ruimte voor. Het team van de Patronage denkt bovendien graag met je mee over de invulling van jouw event!

DE BROODFABRIEK, RIJSWIJK

Bij De Broodfabriek in Rijswijk is nooit een tekort aan ruimte. Deze voormalige broodbakkerij heeft ruim 10.000 m2 met eventzalen en genoeg ruimte voor innovatieve subsessies zodat je flink uit kan pakken tijdens je evenement. Je hebt deze locatie altijd exclusief voor jou en je gasten waardoor je echt je eigen stempel kunt drukken op je event en ervoor kunt zorgen dat iedereen er nog lang over na zal praten. Ook handig: audiovisuele middelen, verlichting, meubilair en decoratie zijn standaard in de zalen aanwezig. Een veelzijdige evenementenlocatie dus waar je creatief kunt zijn en de meest fantastische events neer kunt zetten!

Meer industriële evenementenlocaties

Naast bovengenoemde venues zijn er natuurlijk nog veel meer bijzondere industriële evenementenlocaties. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.